Quantcast
Radio1_v_zivo


Takšna je od svojega šestega leta, a jo ljudje obtožujejo, da je to na sebi spremenila s pomočjo ''photoshopa''
Zanimivo | 23. 10. 2021 4:49
Pravijo, da si je desno nogo ''izbrisala'' v photoshopu, da bi pritegnila več pozornosti
Ključne besede:     noga    amputacija    manekenka    poziranje    obtožbe    samozavest    model    telo    kritike
Kljub temu da nima noge, Cherie rada hodi na plažo in čas ob morju preživi s prijatelji

29-letna manekenka Cherie Louise je že kot majhna deklica ostala brez desne noge in ker je bila njena amputacija zelo tvegana, ji danes to še dodatno otežuje življenje, saj proteza njenemu telesu ne ustreza.

Kljub svoji močno opazni deformaciji, pa si je ustvarila uspešno manekensko kariero, zdaj pa jo mnogi obtožujejo, da si je manjkajoči ud odvzela kar sama, da bi prišla do željene pozornosti in slave.Ko je imela Cherie 6 let se je spopadala s hudo obliko raka kostnega mozga. Da bi ji rešili življenje, je bila nujna amputacija celotne leve noge in polovice medenice. Skozi najstniška leta se je borila s tem, da je drugačna in imela občutek, da so vsi nanjo zaradi amputirane noge gledali drugače kot na preostale sovrstnice.''Bilo je nešteto noči, ki sem jih prejokala, ko sem gledala fotografije sebe pred amputacijo. Želela sem si, da bi se nekega dne zbudila in imela obe nogi.'' razlaga Cherie, ki se je šele v poznih dvajsetih začela zavedati svoje posebnosti. Vedela je, da ne more nenehno objokovati svojo usodo in se sprijaznila, da bo njena invalidnost vedno pritegnila pozornost, zato se je odločila, da bo to izkoristila sebi v prid.Začela se je ukvarjati z manekenstvom in postala uspešna manekenka ter modna stilistka, ki snema kampanje za priznane blagovne znamke kot sta Bluebella in Modidi. Svoje fotografije tudi redno objavlja na družbenih omrežjih, kjer ima lepo število sledilcev.

''Nikoli nisem verjela, da bom kdaj dobila službo, se zaljubila ali imela družino, saj sem bila prepričana, da bom vedno nezaželena,'' pojasnjuje 29-letnica, ki se mora soočati tudi z grdimi komentarji na račun svoje invalidnosti. Nanjo so se zgrnili mnogi kritiki, ki menijo, da so njene noge računalniško obdelane in želi s tem pritegniti pozornost.''Ljudje na družbenih omrežjih me pogosto obtožujejo, da je ena noga obdelana računalniško - v photoshopu. Ne morejo razumeti, da se slike obrnejo - odvisno od tega, ali uporabimo sprednjo ali zadnjo kamero na telefonu ali pa če je fotografija posneta v ogledalu,'' je dejala in dodala:

''Nadležno mi je, ko vidim takšne in drugačne negativne komentarje. Veliko časa sem potrebovala, da sem prišla do točke, kjer sem zdaj, ko se v svoji koži počutim kljub vsemu dobro in samozavestno!'' 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del