Quantcast
Radio1_v_zivo


Šel je na drugi konec sveta in rešil življenje dveletni siroti! Danes 22-letnik mu je vrnil na tak način!
WOW | 30. 8. 2021 14:38
Pravi, da je za njegove uspehe zaslužen oče
Ključne besede:     sin    posvojitev    oče    olimpijske    igre    potapljač    kambodža
Jerry je Jordana pri dveh letih posvojil iz sirotišnice v Kambodži

Američanu Jerryju Windleju so povedali, da kot samski homoseksualec nikoli ne bo mogel imeti otroka. A nekega dne se mu je življenje popolnoma spremenilo.

V neki reviji je videl zgodbo o siroti v Kambodži in se odločil stopiti v stik z rejniki v tej državi. Junija 2000 se je odpravil v Phnom Penh v Kambodži, kjer je mali deček Jordan od smrti staršev živel v sirotišnici.

Otrok je trpel zaradi podhranjenosti, kožnih bolezni in hudih okužb. Jerry se je odločil postati njegov novi oče in ga odpeljal s seboj na Florido. Jordan je imel veliko zdravstvenih težav, bil je izčrpan in šibek. Z Jerryjem je komuniciral prek znakovnega jezika, dokler se ni naučil angleščine.Takrat je bil star 2 leti in tehtal le 16 kilogramov, Jerry pa ni vedel, ali bo sploh preživel. Kljub temu je bil prepričan, da Jordanu nikoli več ne bo dovolil trpeti.

Jordan si je opomogel in pri sedmih letih v otroškem plavalnem taboru pritegnil pozornost Tima O'Briena, sina slavnega potapljaškega trenerja Rona O'Briena.

Jordan se je pridružil posebnemu potapljaškemu programu in začel nizati uspehe. Kmalu je spoznal dobitnika zlate medalje, potapljača Grega Louganisa in si pridobil vzdevek "Little Louganis". Začel je sanjati, da bo nekega dne nastopil na olimpijskih igrah.Kmalu so sledile medalje na različnih tekmovanjih, pri 16-letih pa se je odpravil v rodno Kambodžo na potapljaško tekmovanje, da bi navdihnil tamkajšnje otroke.

"Tudi takrat ga je spremljalo veliko medijev. Tega nismo pričakovali, nismo vedeli, koliko prebivalci Kambodže poznajo Jordana. In poznali so ga zahvaljujoč internetu. Je neke vrste narodni heroj v Kambodži," je pojasnil njegov oče Jerry.Letos je Jordan zastopal Združene države na olimpijskih igrah. Po srcu pa je zastopal Kambodžo. Pred kratkim si je celo tetoviral kamboško zastavo na roko. 

"Vsem povem zakaj tekmujem, tekmujem zaradi očeta in zaradi tega, kako rad me gleda," je nekoč dejal Jordan: "Brez njegove ljubezni, požrtvovalnosti in podpore ves čas, ko smo bili skupaj, res ne bi bil tam, kjer sem danes. Hvaležen sem mu za vse."


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del