Quantcast
Radio1_v_zivo


Hrvatom je PRIKIPELO: Če si boš prostor na plaži rezerviral z BRISAČO, te ne čaka nič dobrega!
Zanimivo | 13. 8. 2021 10:18
V občini Medulin so ogorčeni
Ključne besede:     hrvaška    medulin    brisače    rezervacija    konec
Rezervacija na plaži je nesprejemljiva

Hrvaška občina Medulin ima dovolj plaž polnih brisač, lastnikov pa več ur nikjer. Ukrepali so in naredili bodo konec tako imenovanim rezervacijam.

Turisti pridejo na plažo celo ponoči ali zgodaj zjutraj in nastavijo brisače, ležalnike in različne rekvizite ter si tako rezervirajo svoje najljubše mesto.

''Trenutno je v skladišču na ducate brisač, ležalnikov, copat, ki čakajo, da se pojavijo lastniki. Večina jih še ni prispela. Po 30 dneh vso zaseženo opremo, ki je lastniki še niso vzeli, predamo za potrebe domov za otroke, pa tudi starejše,'' je povedal komunalni redar Sandi Maurić.


Plaža Bijeca Medulin 

Murić še dodaja, da tovrstne rezervacije mest niso dovoljene. Če opazijo, da lastniki ob 6. uri zapustijo brisače in ležalnike, ter gredo na zajtrk ali kavo in jih ne najdejo, predmete vzamejo in jih 30 dni shranijo v skladišču.

»Če bodo ljudje medtem klicali in pokazali, kaj je njihovo, ter plačali predpisano kazen, jim bodo stvari seveda vrnjene. Globa je 500 kun, če pa jo plačajo v treh dneh, znaša 250 kun,'' je pojasnil občinski redar Maurić.

S problemom rezervacij se soočajo tudi v kampu Kovačine na Cresu in v Podgori, vse več hrvaških krajev pa razmišlja o podobnih rešitvah za tovrstne prakse.