Quantcast
Radio1_v_zivo


To je PRVA STVAR, ki jo na dopustu naredi skoraj 70 % Slovencev! Brez tega ne morejo začeti dopusta
Zanimivo | 29. 7. 2021 9:00
Slovenci pravijo, da je obisk lokala najpomembnejša aktivnost prvega dne dopusta
Ključne besede:     dopust    Slovenec    anketa    raziskava    pakiranje    tujina    turizem
Najprej na kavo ali mrzlo pivo, da si mlace ''spočijemo'' :)

V neki raziskavi iz preteklosti je sodelovalo več tisoč ljudi, ki so jih spraševali, kaj naredijo prvih nekaj ur na dopustu. Večina jih je dejala, da se pred razpakiranjem kovčka, lotijo fotografiranja okoli sebe (selfieji in podobno.) 

1. Tako izgleda prvih 24 ur dopusta Evropejcev

- Ko večina ljudi prispe na dopust, se najprej loti zlaganja prtljage. To jih naredi kar 68 %.

- Takoj zatem pregledajo lokacijo, nastanitev oz. okolico bivališča. To jih naredi 60 %.

- Približno 53 % se jih loti planiranja aktivnosti za naslednji dan.

2. Slovenci pravijo, da je obisk lokala najpomembnejša aktivnost prvega dne dopusta

Vprašani Slovenci so odgovorili malce drugače in na prvo mesto postavili obisk lokala. To smatrajo kot najpomembnejšo aktivnost prvega dne, da se odpočijejo od naporne vožnje, zadihajo, se navadijo na klimo in si privoščijo kavo, mrzlo pivo, kozarec vina ali lahek prigrizek. To jih naredi skoraj 70 %.

- Ko se čutijo dovolj ''spočite,'' in okrepljene, pa se lotijo zlaganja stvari iz kovčka. To jih naredi kar 61 %.

- Takoj, ko je kovček razpakiran, pa sledi zaslužen popoldanski dremež. Temu je prikimalo kar 55 % vprašanih. Šele nato se lotijo priprave kosila in obiska plaže.

- O planiranju aktivnosti razmišljajo naslednji dan - ob kavi, mrzli pivi ali dobri žganici za ''dobro jutro''.3. Slovenci na svojo listo prioritet pri izboru nastanitve uvrščajo :


- udobno vzmetnico (52%)

- čudovit razgled (48%)

- obilen zajtrk (41%)

- klimatizirane sobe (37%)

- prijazne gostitelje (33%)


4. Tehnologija je pomembna

Pokazalo se je tudi, da je tehnologija pomemben del mnogih popotnikov. S svojim odmorom in uživanjem na drugih lokacijah se je "pohvalilo" 27% vprašanih, od teh je 37% starih od 18 do 34 let. Temu trendu sledi tudi 21% Slovencev, saj pametne telefone, tablice, prenosne računalnike itd. uporabljajo tudi za branje ocen restavracij na spletu, spoznavanje novih ljudi, učenje jezika in naročanje hrane v hotelskih sobah.5. Najprej fotografiranje, šele nato pospravljanje in zlaganje stvari iz kovčka


Takoj, ko dopustniki prispejo na želeno dopustniško lokacijo, jih približno polovica (47%) poje svoj prvi sladoled (že prvo uro dopusta), samo 19% pa jih gre na bazen, medtem ko jih 54% najprej fotografira svet okoli sebe, 56% pa jih preveri e-pošto.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del