Quantcast
Radio1_v_zivo


V tej slovenski občini razpravljali o tem, da bi nove turistične bone lahko koristili le CEPLJENI!
KORONAVIRUS | 15. 7. 2021 7:39
Županja Majšperka meni, da bi bila to dobra spodbuda, da se cepi še več ljudi
Ključne besede:     cepljenje    cepivo    spodbuda    Majšperk    ideja    turistični bon    epidemija    denar    nagrada
Zaenkrat gre samo za razmišljanje, zato ni razloga za paniko :)

V Majšperku na Štajerskem je občinski svet razpravljal o predlogu, da bi vsakemu cepljenemu plačali 10 evrov, govora pa je bilo celo o tem, da bi koriščenje novih turističnih bonov bilo možno le za unovčenje pri cepljenju, so poročali na portalu ptujinfo.com

Ideja, da bi nove turistične bone lahko koristili le cepljeni

Županja Majšperka, Darinka Fakin je sicer zagovornica ideje, da bi nov turistični bon, ki ga bomo kmalu prejeli vsi državljani, koristili le tisti, ki so se ali se bodo cepili.

''Morda pa je to prava spodbuda. Vemo, da finančna spodbuda je vedno dobrodošla in ena izmed teh možnosti je prav gotovo tudi ta,'' pravi Fakinova.

Eden izmed občinskih svetnikov v Majšperku je na zadnji seji predlagal, da bi občina tiste, ki se odločijo za cepljenje nagradila tako, da bi jim izdala kupon za 10 evrov, koristili pa bi ga lahko le v domači občini, a predlog vendarle ni bil izglasovan.

''Mislim, da je to brezveze, vsak se sam odloči in mislim, da je brezveze, da ljudi silijo. Bodo sami spoznali, da je mogoče v redu,'' je dejal eden izmed cepljenih.


Foto: ptujinfo.com

Domačini se vse več odločajo za cepljenje, brez razmišljanja, da bi prejeli nagrado - večina, ki se ne odloči za to, pa je strah pred stranskimi učinki

Po poročanju ptujinfo.com pa tamkajšnji domačini nimajo težav s cepljenjem in se jih vse več odloča za to. V čakalnih vrstah jih stoji vse več, občani pa lahko izbirajo med tremi različnimi cepivi - nekateri so morali na cepljenje v vrsti čakati tudi več kot uro in pol. 

Zdravstveni delavci so zato morali zaprositi za dodatno dostavo cepiva iz Ptuja.

Večina ljudi, ki se še vedno ne odloči za cepljenje je strah pred stranskimi učinki, ki bi ga lahko povzročilo cepivo.

''Sem kar razmišljala, kaj bi storila, ker slišiš razne stvari, ampak razmere se vse bolj poslabšujejo in sem rekla, da je boljše, da se odločim za cepljenje,'' je dejala ena izmed občank.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del