Quantcast
Radio1_v_zivo


Potniki na trajektu za na Hvar osupli, ko so videli, kaj prevaža potnik v prikolici - pojasnil, zakaj se gre
Viralno | 14. 7. 2021 7:52
Ker prevoz ni bil prijavljen, posadka nima pristojnosti za pregled prikolice
Ključne besede:     tiger    Hvar    trajekt    prikolica    šok    potniki    žival    lastnik    prevažanje    Hrvaška
Potniki so na trajektu za na Hvar zagledali tigra v prikolici

Včeraj so se mediji razpisali o tem, kako so na enem izmed trajektov Jadrolinije, ki je potoval iz Splita na otok Hvar, potniki doživeli prizor, ki ga še niso videli.

V prikolici osebnega avtomobila je ležal tiger, mnogi ljudje pa so izrazili zaskrbljenost in varnost potnikov ter živali. Tigra naj bi na otok prevažal lastnik neregistriranega živalskega vrta, ki eksotične živali oddaja v najem kot atrakcijo v barih in nočnih klubih.

Člani posadke so dejali, da se jim niti sanjalo ni, da moški v prikolici, pokriti s cerado prevaža divjo žival. Ker prevoz ni bil prijavljen, posadka nima pristojnosti za pregled prikolice.Da tovrstni prevoz nevarne živali ni v skladu s predpisanimi postopki, pa so pojasnili v živalskem vrtu v Splitu. Kdor prevaža zaščiteno žival, kot je tiger, mora imeti namreč posebno dovoljenje in vozilo za posebni prevoz.

Med prevozom bi morala biti žival uspavana, ves čas bi morala biti pod nadzorom pristojne osebe. 

Ko so potniki izvedeli za tigra na trajektu, so v hipu začeli slikati in snemati ...Oglasil pa se je tudi Ivan Gospodnetić, lastnik ZOO-ja nad mestom Hvar. 

''Tiger Simba smo od majhnega skrbeli na Hvaru, kjer smo ga rešili pred slabimi življenjskimi pogoji in smrtjo. Njegovo reševanje in skrb je bila draga, saj smo mu morali zagotoviti ustrezno nastanitev in stroge pogoje, ki smo jih morali izpolnjevati, da bi žival lahko zadržali. Pridobili smo tudi vsa ustrezna dovoljenja.

Ko je bil tiger majhen smo že vedeli, da bo njegovo bivanje na otoku le začasno, dokler ne odraste in bo zmožen skrbeti zase. Zdaj je Simba odrasel in potrebuje pozornost in drugačne pogoje, ki mu jih tukaj težko zagotovimo. 

Danes je Simba lep, zdrav in bo nadaljeval svoje življenje v najboljših možnih pogojih.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del