Quantcast
Radio1_v_zivo


Nihče ne bi rekel, da je z njo karkoli narobe, dokler ne izvedo, KAJ IMA! Nekateri mislijo, da se šali
OMG/WTF | 31. 7. 2021 8:31
Ima redko bolezen, ki jo je postarala za 50 let
Ključne besede:     Zara    koža    obraz    gube    starost    bolezen    operacija    najstnica    koža    bizarno
Zara Hartshorn (24) ima redko obliko bolezni, zato je videti kot da ima že 60 let. Bolezen jo omejuje in na trenutke spravlja v depresijo, a se je z leti navadila ter vdala v usodo. Zaradi svojega videza si ne želi spoznavati novih ljudi, saj znajo biti nekateri precej nesramni, kar močno načne njeno samozavest. Vedno je sanjala o čudežni kremi, ki bi pomladila njeno kožo, a zaman. Za enako boleznijo trpi tudi njena mama. Ko je imela 16 let, pa je skupaj z mamo odletela v Ameriko, kjer sta obiskali najboljše specialiste v upanju, da jo bo operacija rešila in ji vrnila mladostni videz. Našli sta plastičnega kirurga, ki jo je pregledal in jo razveselil z novico, da bo operacija možna. 
 

Zara skupaj s sestro, ki nima bolezni, kot jo imata ona in njena mama

V nekaj dneh so jo operirali in Zara je bila presrečna

Operacija je bila uspešna in Zara je imela obraz, ki ga do sedaj ni bila vajena. Brez gub in končno je bila videti kot najstnica. Njena samozavest je zrasla in bila je presrečna. Veliko več se je družila, hodila ven s prijatelji in končno začela živeti življenje, ki ga prej ni upala.


Pri 16-ih letih je prestala uspešno operacijo, ki jo je ''pomladila''

Spoznala pa je tudi fanta, z njim začela razmerje in kmalu celo zanosila. A žal je splavila, fant jo je zapustil in njeno življenje je znova postalo brezupno. Štiri leta po operaciji pa se je zgodilo še tisto, česar si ni želela.


Postala je bolj samozavestna in srečna

Njen obraz se je znova vrnil nazaj, saj je obrazni lifting začel upadati 

''Moj obraz je znova ves naguban, še posebej kadar se smejem in tega ne maram,. Grozno je, spet se počutim staro. Vendar sem mlada in moram se zabavati,'' je povedala. 

A težava ni samo v njenem videzu, temveč ima težave tudi z zdravjem. Obiskala je zdravnika, ki je preveril težave z njenim srcem, pa se je izkazalo, da je bil strah odveč. 


Danes ima 24 let

Zara se zaveda, da ta bolezen ne vpliva le na njen zunanji videz, temveč tudi na notranje organe. Pravi, da bo skušala živeti kar se da normalno in se ne toliko obremenjevati s tem, kako je videti, čeprav je težko. Upa, da bo pomagala še komu ki se bori s to boleznijo in mu bo lažje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del