Quantcast
Radio1_v_zivo


Vremenoslovci opozarjajo, kaj nas čaka danes! V prihodnjem tednu pa NOV vremenski ŠOK, ki zna biti precej neprijeten
Uporabna vsebina | 1. 7. 2021 9:54
V prihodnjem tednu nas čaka nov vročinski val - temperature se bodo približale 40 °C
Ključne besede:     vreme    vremenoslovci    julij    napoved    plohe    nevihte    vročinski val    opozorilo
Pripravite se, prihaja precej razburljivo vreme!

Na Facebook strani Vreme 24/7 pišejo, da nas je po daljšem obdobju vročega vremenea sinoči preplavil hladnejši zrak. V severni polovici Slovenije so nastajale plohe in nevihte, ki so prinesle kratkotrajne nalive s sodro ter močnejše sunke vetra, a večjih nevšečnosti kljub temu ni bilo.

Danes popoldne nas čakajo nevihtie in krajevni nalivi

Vremensko dogajanje bo danes bolj burno, saj nas bo zajel dotok hladnejšega zraka iznad severnega Atlantika. Hribovite kraje na zahodu in severu Slovenije bodo tako že okoli poldneva zajele padavine, ki se bodo popoldne okrepile ter se v obliki neviht in krajevnih nalivov razširile nad večji del države.

V zahodni in južni Sloveniji se lahko razvije krajevno neurje

V zahodni in južni Sloveniji, kjer bo ozračje najbolj nestabilno, se bo lahko razvilo tudi kakšno krajevno neurje. Ob tem bo za krajši čas zapihal okrepljen severni veter in občutno se bo ohladilo, zato nam bo proti večeru prav prišel kakšen dolg rokav. V večjem delu Slovenije bodo namreč temperature padle na le okoli 15 stopinj Celzija, ponekod pa bo lahko še nekaj stopinj manj. Zvečer se bo ozračje povsod umirilo in delno se bo zjasnilo.

Kaj nas čaka za vikend?

Sobota bo vroča in sončna, v nedeljo pa nas ob prehodu nove oslabljene hladne fronte najverjetneje spet čaka nekaj padavin. Zaradi krajevnega značaja ploh in neviht bo sicer količina padavin v prihodnjih dneh razporejena zelo neenakomerno. Lokalno bo kar dobro zalilo, marsikje pa bo dežja premalo, da bi bistveno popravilo trenutno sušno stanje.

V drugi polovici naslednjega tedna nas čaka skoraj 40 °C

V ponedeljek bo vreme še spremenljivo s kakšno kratkotrajno ploho ali nevihto, že v torek pa nas bo najverjetneje zajel nov vročinski val. V drugi polovici tedna, ko bo predvidoma vrhunec vročinskega vala, se bodo lahko temperature lokalno približale celo 40 stopinjam Celzija. Več o tem seveda v prihodnjih dneh.

Povzeto iz strani: Vreme 24/7

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del