Quantcast
Radio1_v_zivo


V Litiji Tačkov festival
| 4. 6. 2021 9:31
V spomin na Litijana, lutkarja, režiserja in igralca Naceta Simončiča v Litiji tudi letos v juniju poteka Tačkov festival.
Ključne besede:     Tačkov festival    Litija    Nace Simončič    otroci
Tudi Taček bo prišel ...

V spomin na Litijana, lutkarja, režiserja in igralca Naceta Simončiča v Litiji že od leta  2011 v juniju poteka Tačkov festival. Kulturni festival, ki temelji na temah o sobivanju človeka s psom skozi lutkovne in glasbene dogodke, spodbuja bralno kulturo in uči o pomembnosti kulturne dediščine. Tačkov festival žal tudi letos ne bo potekal, kot bi si želeli. Ampak vseeno smo pripravili nekaj zanimivega, zato vsi lepo vabljeni k sodelovanju!

S TAČKOM PO MESTU – SPLETNA IGRA – APLIKACIJA

Taček je po mestu skril 10 točk, katere lahko odkrijete s pomočjo spletne strani stackompomestu.si, skupaj rešite naloge, potelovadite ali zapojte! Če boste našli in rešili vseh 10 ugank, boste lahko sodelovali v žrebanju lepih nagrad. Igra je podobna Litkovi pustolovščini, vendar lažja. Naloge lahko rešujete z družino, z vrtčevskimi skupinami ali šolskimi razredi. Skrili smo jih po mestu in naj prišepnemo, da jih lahko najdete ob kulturnih ustanovah, s katerimi Taček sodeluje ter še… tam, kjer se otroci zelo radi zadržujejo.  Imeti morate naloženo aplikacijo za branje QR kod in slediti namigom po mestu.

Nagrade za posameznike:

  1. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 50€
  2. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 30€
  3. nagrada: VREČKA PRESENEČENJA

Nagradi za skupine:

  1. nagrada: SKUPINSKI OBISK RUDNIKA SITARJEVEC – S ŠKRATOM PO RUDNIKU
  2. nagrada: SLADOLEDNO RAZVAJANJE

Spletna igra bo na voljo od 1. junija do 27. junija 2021!

Vrtčevske otroke in šolarje prve triade bomo povabili na UČNE FILMSKE URICE (v balončkih) v naše ustanove in sicer od 1.6. – 8.6.2021 – do zapolnitve prostih terminov.  Vse podrobnosti glede prijav bomo poslali ravnateljem.

Vsi pa ste vabljeni, da sodelujete tudi v TAČKOVEM LIKOVNEM IN FOTOGRAFSKEM NATEČAJU, ki ima letos naslov: Taček je pogrešal prijatelje in s tem spodbujati razmišljanje o pomembnosti medsebojnih odnosov med ljudmi in živalmi v današnjem času. Izdelke lahko oddate v Knjižnici Litija, do 27.6. 2021!  RAZPIS  – klik

PRIJAVNICA ZA FOTONATEČAJ

PRIJAVNICA ZA LIKOVNI NATEČAJ

Podrobnosti  bodo objavljene na spletni straneh kclitija.si in knjiznica-litija.si ter na Tačkovem Facebook profilu: Tačkov festival Litija! Pri izvedbi letošnjega festivala sodelujejo:  Knjižnica Litija, Kulturni center Litija, Glasbena šola Litija Šmartno, Mestni muzej Litija in Mladinski center Litija.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del