Quantcast
Radio1_v_zivo


V Velenju spodbujajo kolesarjenje
| 9. 4. 2021 12:38
Po velenjski občini se je mogoče peljati z izposojenim kolesom
Ključne besede:     Velenje    števci    kolesarji    omrežje
kolesa
V Velenju deluje kar pet števcev kolesarjev.

Mestna občina Velenje je na področju urejanja mestnih in drugih kolesarskih povezav v zadnjem obdobju zelo aktivna, saj si želijo, da bi se lahko prebivalci in obiskovalci na čim več lokacij pripeljali s kolesom. V lanskem letu so uredili skupaj približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu. Do leta 2023 bo glavna pozornost usmerjena v izgradnjo dveh odsekov državnih kolesarskih povezav Velenje–Dolič (Huda luknja) in Velenje–Dobrna.

 

Investitor izgradnje obeh povezav je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Velenje je v obeh projektih aktivni partner. Za oba projekta je občina naročila idejne projekte, intenzivno so  pridobivali zemljišča za gradnjo in bodo ob uspešni pridobitvi EU sredstev za samo izvedbo namenili del sredstev iz mehanizma Dogovor za razvoj regij.

 

V sklopu ureditve mestnega kolesarskega omrežja so postavili pet števcev kolesarjev (na Efenkovi pri OŠ Livada, poti na Gorico pri avtobusni postaji, Vodnikovi cesti pri Pumptracku, pri podjetju Gorenje in na Cesti Simona Blatnika), v prvem trimesečju letošnjega leta je vseh pet števcev zabeležilo skupno 25.471 kolesarjev, kar je 3.104 več kot v obdobju oktober-december 2020. Največ kolesarjev se je peljalo mimo števca pri Osnovni šoli Livada, najmanj na poti na Gorico. Pričakujejo, da bo število kolesarjem zdaj, ko prihaja toplejše vreme, vedno večje, zato bodo v prihodnjih mesecih odpravili tudi nekatere napake, ki so jih lani evidentirali na kolesarskem omrežju, da bo kolesarjenje v Velenju prijetno in varno.