Quantcast
Radio1_v_zivo


Medobčinsko redarstvo z novim vodstvom
| 17. 3. 2021 10:41
Na podlagi objavljenega javnega natečaja za zasedbo uradniškega delovnega mesta
Ključne besede:     Vodstvo    redarji    MOM
 Pri vodenju Medobčinskega redarstva si bo prizadeval za vzpostavitev zadanih  ciljev.
Pri vodenju Medobčinskega redarstva si bo prizadeval za vzpostavitev zadanih ciljev.

Na podlagi objavljenega javnega natečaja za zasedbo uradniškega delovnega mesta »podsekretar - vodja Medobčinskega redarstva« v Skupni občinski upravi Maribor je bil na delovno mesto vodje izbran Robert Marinič.

Izbran kandidat je z vodenjem Medobčinskega redarstva z enaindvajsetimi zaposlenimi pričel v ponedeljek, 15. marca 2021. (16. marec 2021) Robert Marinič ima dolgoletne vodstvene izkušnje na različnih področjih dela v Slovenski vojski, Policiji in Štabu Civilne zaščite za Vzhodnoštajersko pokrajino. Svojo poklicno pot je tlakoval z uspešno zaključenimi izobraževanji v Centru vojaških šol, kjer je pridobival znanja vodenja in kriznega upravljanja s poudarkom na procesu odločanja in sprejemanja zaključkov v kriznih situacijah.

Na svoji poklicni poti je aktivno sodeloval pri odpravi posledic poplav leta 2012 in begunski krizi leta 2015, aktivna vloga častnika za povezavo med Civilno zaščito in Slovensko vojsko pa mu je v navedenih primerih kriznega upravljanja omogočila novo izkušnjo na poklicnem področju, in sicer sodelovanje in povezovanje različnih akterjev iz sistema Zaščite in reševanja (Krizni štab Slovenske vojske, Štab Civilne zaščite, gasilci, Policija, Medobčinsko redarstvo, prostovoljci in lokalne oblasti).

Do prihoda na delovno mesto kot vodja Medobčinskega redarstva v Skupni občinski upravi Maribor je bil od leta 2016 zaposlen na Policijski postaji v Rogaški Slatini. Pri vodenju Medobčinskega redarstva si bo prizadeval za vzpostavitev ciljev, ki se bodo izražali v strokovnosti, zakonitosti in učinkovitosti. »Ustvari bi rad ekipo z dobrimi odnosi na delovnem mestu, kjer delovanje ne bo izhajalo samo iz razuma, temveč tudi iz notranjega vzgiba. Usmeril se bom predvsem na aktivno vlogo redarstva, ki se bo odražala v utripu mestnega življenja na ravni urejenosti, varnosti, nudenja pomoči in informacij ter hitrega odziva na deviantne pojave, ki so v pristojnosti Medobčinskega redarstva,« je dejal ob nastopu na delovno mesto. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del