Quantcast
Radio1_v_zivo


PREOBRAT ZA GOSTINCE! Določene gostilne bi lahko VES ČAS EPIDEMIJE imele odprto!
Slovenija | 18. 2. 2021 9:30
Prostore gostilne bi lahko imeli za strežbo malice odprte ves čas epidemije
Ključne besede:     gostilna    odprto    epidemija    malica    strežba    koronavirus    gostinci    šok    novo
Če v gostilno prihajaš v imenu podjetja, lahko tam poješ malico

Slovenski gostinski lokali so zaprti že dobre 4 mesece in zaradi epidemije v svojih prostorih ne smejo streči ne pijače, ne hrane, a kot so včeraj razkrili na TV Slovenija v oddaji Odmevi, to ne velja za vse.

Gostilne namreč lahko strežejo obroke, če nudijo malico za zaposlene v podjetjih oz. delujejo kot menza

Miha Houston, lastnik gostilne Houston Resort na Posavcu je za Odmeve povedal, da že več kot mesec dni dnevno gosti več kot 60 ljudi. Dejal je, da so morali po vladnem odloku, ki jim je preprečeval prodajanje hrane in pijače v notranjih prostorih, hrano sprva dostavljali na dom, za kar so morali zaposliti celo nekaj dodatnih kadrov.

V začetku januarja dobili zeleno luč za strežbo gostov v lokalu

Ob zadnjem inšpektorskem nadzoru pa so se pozanimali, če lahko premražene delavce Slovenskih železnic, ki so opravljali delo v bližini gostilne, postrežejo v notranjosti lokala. Z inšpektorata ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so dobili zeleno luč.S tridesetimi podjetji so sklenili poslovno pogodbo in jim s 3. januarjem začeli streči hrano in pijačo. Pogoj je, da se držijo zaščitnih ukrepov NIJZ in da so v prostorih le delavci enega podjetja naenkrat. Hitro testiranje gostov ni potrebno.

Simon Zajc, državni sekretar na gospodarskem ministrstvu pa je sinoči potrdil, da, če v gostilno prihajaš v imenu podjetja, lahko tam poješ malico.


Te možnosti pa v gostinstvu ne uporablja skoraj nihče, saj, kot so dejali v sekciji za gostinstvo in turizem, so pristojne večkrat prosili za razlago odloka, a so jih vsakokrat zavrnili, da je strežba v gostilni zaradi vladnega odloka o prepovedi druženja oseb nemogoča. Zdaj pa se je razkrilo, da je to dovoljeno!

Tudi na zdravstvenem inšpektoratu so za oddajo potrdili, da bi gostilne v času trajanja epidemije lahko imele ves čas odprta vrata za B2B, kot se je izrazil Zajc.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del