Quantcast
Radio1_v_zivo


Z novorojenčkom prišla domov in storila nekaj, kar v ljudeh vzbuja gnus! Poglej, kaj si je pripravila
OMG/WTF | 7. 2. 2021 4:52
Po porodu je skuhala in pojedla svojo placento
Ključne besede:     placenta    posteljica    porod    jed    burrito    čili    trend    mamica    bizarno    hrana    zdravje
Pojedla posteljico svojega otroka

27-letna Ketrina Hill iz Cambridgeshira je rodila dvakrat in pri obeh rojstvih se je odločila za precej ''trendovsko'' potezo. Slišala je, da se da placento oz. posteljico po rojstvu ''predelati'' v tablete, ki jih ženska nato uživa nekaj časa in s tem krepi svoj organizem.Ker pa si takšnega postopka predelave posteljice ni mogla privoščiti, se je odločila za drugačen način. Odločila se je, da bo svojo posteljico pojedla, zato jo je iz porodnišnice prinesla domov. Po prvem porodu si je iz nje pripravila čili!

Veliko je raziskovala in izvedela, da to dobro vpliva na žensko telo po porodu. Že prvič se je po zaužitju posteljice zelo dobro počutila in hitreje okrevala. Trdi, da je bilo tudi drugič enako – zato verjame, da je uživanje posteljice koristno.


Ketrina po prvem porodu pripravlja čili


Najprej se je pozanimala, kako jo pripravljajo njene somišljenice in se dela lotila tudi sama. Povedala je, da je bil čili dober, le meso je bilo malo presuho za njen okus.

Ko je aprila leta 2020 drugič rodila deklico Luno in imela s pripravo svoje posteljice že izkušnje, se je odločila za drugačen pristop. Ob prihodu domov je svojo posteljico dala v zmrzovalnik in jo pripravila šele čez nekaj dni, da bi bilo meso malo mehkejše. Tokrat se je odločila, da pripravi burrito in ne čilija.Posteljica po rojstvu deklice Lune

Na spletnih omrežjih je tudi zasledila, da se novemu trendu uživanja posteljice po porodu, pridružuje tudi televizijska voditeljica in igralka Dani Dyer, kar jo je dodatno navdušilo.

''Vidim ljudi v medijskem svetu, ki imajo zelo pozitiven pristop k uživanju posteljice in vesela sem, da širijo znanje in izkušnje o tem, kako koristno je to za ženski organizem!''

Študija, ki so jo opravili leta 2015 na univerzi Northwestern, je pokazala, da ni nikakršnih dokazov o tem, da uživanje placente kakorkoli vpliva na hitrejšo rehabilitacijo ženske po porodu, je pa res, da to postaja vse večji trend, tako med znanimi kot tudi med ''navadnimi smrtniki''.

Pravi, da je uživala ob obeh nenavadnih ''jedeh,'' priznava pa tudi, da ji je burrito bolj uspel kot prvič čili.