Quantcast
Radio1_v_zivo


Iz hrvaške covid bolnišnice prišel škandalozen posnetek! TO, kar je počelo zdravstveno osebje PRESEGA VSE MEJE!
Viralno | 25. 1. 2021 7:23
To vedenje je neprimerno, nesprejemljivo in obsojanja vredno
Ključne besede:     zabava    covid    Hrvaška    bolnica    ogorčenje    zdravstvo    alkohol    oddelek    posnetek    ples    glasba    band
V začetku meseca januarja se je v največji covidni bolnišnici Dubrava na Hrvaškem zgodila zabava, ki so jo priredili tamkajšnji zaposleni. Posnetek prikazuje, kako se medicinske sestre in pomožno osebje v bolnišnici veseli ter druži ob veseli glasbi.

Vsi plešejo, pojejo in celo popivajo, medtem, ko se požvižgajo na ukrepe, ne pazijo na razdaljo, kaj šele, da bi nosili zaščitne maske. Po neuradnih informacijah, ki jih povzema hrvaški časnik Jutarnji list, je zabava potekala pred približno desetimi dnevi ob upokojitvi ene od medicinskih sester.


Zaposleni v bolnišnico pripeljali kitarista in harmonikaša ter se dolgo v noč zabavali ob alkoholu

Direktor bolnišnice je napovedal preiskavo

Ena izmed medicinskih sester je objavila odprto pismo in pričakuje sankcije za vse, ki so se udeležili zabave. Zapisala je, da je ogorčena nad tem, kar se je dogajalo in da sporna zabava meče slabo luč tudi na tiste zaposlene, ki delajo, tako kot je treba.

Direktor bolnišnice Ivica Lukšić je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejal, da ni vedel za zabavo. Dodal je, da je treba najprej preveriti vse okoliščine, nato pa bodo ukrepali glede na ugotovitve.


Direktor Ivica Lukšić je dejal, da za zabavo ni vedel

''Takšno vedenje je v času epidemije in prizadevanj za zdravljenje najtežjih primerov covida-19 neprimerno. Bolnišnica ni kraj za takšne dogodke,'' je dodal v sporočilu za javnost hrvaški minister za zdravje Vili Beroš in zabavo močno obsoja. Zapisal je še, da od pristojnih pričakuje, da bodo ugotovili vsa dejstva in na podlagi tega sprejeli ustrezne ukrepe.

Hrvaška zbornica medicinskih sester pa je poudarila, da je tovrstno vedenje ''povsem neprimerno, nesprejemljivo in obsojanja vredno'' ter meče slabo luč na tisoče drugih medicinskih sester, ki delajo profesionalno in odgovorno.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del