Quantcast
Radio1_v_zivo


To je posnetek fanta, ki je v eni izmed slovenskih trgovin storil NESPAMETNO DEJANJE! Si zasluži kazen?
Viralno | 13. 1. 2021 6:30
Odprl plastenko, naredil nekaj požirkov in jo vrnil nazaj na polico! Na to se je odzvala tudi policijska uprava Koper
Ključne besede:     plastenka    fant    izziv    kršitev    trgovina    požirek    Lidl    nespametno
Odprl plastenko, naredil nekaj požirkov in jo dal nazaj

Dva mladeniča sta na svojem TikToku objavila zelo nespameten posnetek po tem, ko sta se javno ''pohvalila,'' kaj sta naredila v eni izmed slovenskih trgovin.

Snemalec je prijatelja izzval, da odpre plastenko s pijačo, naredi nekaj požirkov in nato pijačo vrne nazaj na polico. Izbral si je plastenko v temni embalaži, in sicer z namenom, da se ne bo videlo, da nekaj pijače v njej manjka. 
Čeprav sta mladeniča to vzela kot šalo in se pri tem zabavala, pa takšna dejanja drugod po državah obravnavajo zelo resno. Spomnimo se dogodka, ko je neka Američanka v trgovini odprla sladoled, ga polizala in vrnila nazaj v zmrzovalnik. Mediji so pisali o tem, da ji grozi tudi do 20 let zapora. Nespametno dejanje, ki ga je delila na spletu, je kasneje obžalovala, zdaj pa se je to začelo dogajati že pri nas. 

Se takšni primeri dogajajo tudi po drugih slovenskih trgovinah?

Ali se taki in podobni izzivi pogosto dogajajo oziroma ali so jih v svojih trgovinah že zasledili, so na spletnem portalu Regional obala povprašali tudi po različnih slovenskih trgovinah. 

@yumina_garda

10k lajkova koncert u LIDEL ????##fyp

? original sound - yumina garda


Pri Hoferju so dejali, da tako neprimernih dejanj ne beležijo, pri Lidlu so priznali, da se tu in tam zgodi kaj takega. Ko ugotovijo, da je izdelek odprt, ga odpišejo.

Mercatorjevi zaposleni so dejali, da se je že zgodilo, da je kupec izdelek v trgovini odprl, pojedel ali popil. To dejanje obravnavajo kot tatvino, saj kupec tega ni plačal. Imajo pa v večjih trgovinah blagajne za delne nakupe, kjer lahko kupci lahko plačajo določen izdelek, ki ga konzumirajo, ko nakup nadaljujejo.

V Sparu so že našli odprte prazne vrečke peciva, embalaže čokoladic, pijač, itd. Če kupca zalotijo pri dejanju, pa posreduje varnostna služba.

Na ta dogodek se je odzvala tudi policijska uprava Koper

Odzvali pa so se tudi PU Koper in dejali, da sta fanta na posnetku naredila prekršek. Kot so zapisali na portalu Regional obala, lahko varnostnik, če osebo zaloti pri takšnem dejanju opozori, jo površinsko pregleda, ji prepeči vstop in izstop iz trgovine, jo zadrži, uporabi fizično silo ali takšno osebo lahko celo vklene. O tem mora takoj obvestiti policijo.

Varnostnik mora obvestiti policijo tudi v primeru, če kupec ne upošteva ukrepov varnostnika oziroma njegove ustne odredbe. Okoliščine, ali je šlo za prekršek ali za sum storitve kaznivega dejanja, pa ugotavljajo nato policisti na kraju.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del