Quantcast
Radio1_v_zivo


Pri 6-ih letih je pobijala živali in javno priznala, KAJ JE Z NJO POČEL OČE! Danes je odrasla in je ni za prepoznati
Zanimivo | 18. 12. 2020 8:04
Beth je v intervjuju razkrila podrobnosti, ki so v 80-ih letih pretresle javnost
Ključne besede:     deklica    zloraba    oče    posilstvo    psihiatrija    bizarno    šok    rejniki    Beth    odraslost    pomoč
Beth je imela težko otroštvo, danes pa je odrasla v normalno dekle, ki pomaga drugim

Sredi 80-ih let sta zakonca Tim in Julie Tennant posvojila 1-letno Elizabeth (Beth) in njenega mlajšega brata Jonathana. Pred posvojitvijo sta deklica in deček živela s svojim neprištevnim očetom, ki bi moral zanju skrbeti, po ženini smrti, ki je umrla med porodom sina.


V intervjuju je povedala, da se jo je oče dotikal toliko časa, dokler ni začela krvaveti

Oče je bil sadističen in bolan človek, ki je z otrokoma počel nekaj, česar si ne bi smel dopustiti nihče na tem svetu. Deklico je spolno zlorabljal že pri 19-mesecih, oba pa sta bila velikokrat tudi tepena. Ko je socialna ugotovila, da ni zmožen skrbeti zanju, ju je odvzela in dala v rejo. Zakonca Tennant sta se odločila, da posvojita oba. O njuni preteklosti nista vedela ničesar, dokler nista začela opažati, da se deklica čudno obnaša. 

Kazala je jasne znake, da ni duševno zdrava. Opazila sta, da zlorablja in pobija živali, brez razloga pa je nekega dne napadla tudi brata, ki ga je skušala zadušiti. 


Brata je hotela zadušiti, a so ga rejniki pravočasno rešili - načrtovala uboj družine

Že pri 6-ih letih je bila precej bolj zrela kot njene vrstnice. Da je spolno dozorela pa sta opazila, ko se je samozadovoljevala toliko časa, da si je poškodovala telo. Zakonca nista vedela, kaj je narobe z njo. Opazila sta tudi, da zbira nože in celo izvedela, da načrtuje uboj lastne družine. Vse to jima je dalo vedeti, da morata ukrepati. Bila je hladna, brez sočutja do ljudi in ni kazala znakov, da ji je za karkoli mar.

V 80-ih leti, ko je imela 6 let, pa so z njo posneli tudi intervjuju. Javnost je ostala šokiran in pretresena, ko so slišali, kaj vse je povedala. Med drugim tudi to, da jo starša ponoči zaklepata v sobo, saj se bojita, da bi poškodovala brata ali njima storila kaj hudega. Videti je bilo, da se vsega zaveda, a ji je vseeno. Zakonca sta živela v strahu in nista vedela, kaj je narobe z njo. Odpeljala sta jo na kliniko, specializirano za zdravljenje otrok z vedenjem podobnim Bethinim. Diagnosticirali so ji t.i. motnjo imenovano ''reaktivna motnja navezanosti''.

To je motnja, ki nastopi takrat, ko otroci ne dobijo ustrezne oskrbe s stabilnimi in stalnimi skrbniki. Če se negovalec ne odzove na otrokov jok ali otrok ni negovan in ljubljen, morda ne razvije zdrave navezanosti. Otroci z reaktivno povezanostjo pogosto ne upoštevajo pravil in se lahko zoperstavijo drugim z malo empatije. Ocenjuje se, da imajo otroci v rejništvu in tisti, ki so prebivali v sirotišnicah, precej višjo stopnjo te motnje.

Danes je Beth odrasla ženska, uspešna, zdrava in normalnaPostala je medicinska sestra na oddelku za intenzivno nego dojenčkov. Odprla pa je tudi svojo kliniko za otroke z duševnimi motnjami in motnjami v razvoju. Veliko je že prepotovala po svetu in nastopala pred množico ljudi, ki imajo podobne težave ali se soočajo z duševnimi stiskami, ki jih ne znajo rešiti sami. S svojo preteklostjo je pomagala mnogim in upa, da ji bo uspelo z nasveti ter pravilnimi ukrepi rešiti še mnogo primerov - prav tako želi pomagati otrokom, ki so bili zlorabljeni in odraščajo v pomanjkanju ljubezni. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del