Quantcast
Radio1_v_zivo


10. jubilejni tradicionalni slovenski zajtrk
Nagrajujemo | 13. 11. 2020 17:01
Ugibaj, kaj opisuje Miha in zvrhana košara domačih dobrot je lahko tvoja!
Ključne besede:     zajtrk    dobrote    tradicija    Deželak
10. jubilejni tradicionalni slovenski zajtrk

November je vsako leto čas za Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos akcija poteka že deseto leto. In na radiu imamo nekoga, ki zelo rad jé in po navadi poje zajtrk še preden večini Slovencev sploh zazvoni budilka. To je naš Miha Deželak! Eden izmed voditeljev najbolj poslušanega jutranjega radijskega programa v Sloveniji, Denis Avdić showa.

Miha se je letos odločil, da skupaj z voditeljema popoldanskega programa Tomažem Klepačem in Iztokom Gustinčičem vsak dan spomni Slovence na to, kako pomemben začetek dneva v okviru prehranjevalnih navad je zajtrk. In to bo tudi priložnost, da se še posebej spomnimo na pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. In takšnih za odličen zajtrk imamo v Sloveniji res veliko.

Miha bo tako vsako popoldne poslušalcem zastavil prav poseben izziv. Na njegov, Deželakov način, bo namreč opisal eno izmed tipičnih sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. In Miha bo torej vsako izmed teh sestavin opisal na način, da ne sme omeniti ime sestavine, ki jo ta dan opisuje. Zabave in smeha ob tem ne bo manjkalo. Naloga tebe pa bo, da sestavino uganeš in svoj odgovor skupaj s svojimi podatki (ime, priimek) pošlješ preko SMS sporočila na 051 300 300.

Vsak dan bosta voditelja popoldanskega programa Klepač in Gustinčič - KinG tako izžrebala enega nagrajenca, ki prejme veliko zalogo, kar celo košaro dobrot za tradicionalni slovenski zajtrk. Seveda vse lokalnega izvora, skrbno pridelane v Sloveniji. In zato še posebej dobrega okusa.

Miha Deželak bo torej v tednu Tradicionalnega slovenskega zajtrka poskrbel za osveščanje poslušalcev o slovenski hrani in pomenu zajtrka. Na sam dan zajtrka, 20. novembra, pa bo poskrbel še za posebno presenečenje za svoje sodelavce, jutranjo ekipo Denis Avdić showa.Ob Dnevu slovenske hrane se bo letos že desetič odvijal tudi Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Projekt, ki se je razvil iz pobude Medeni zajtrk slovenskih čebelarjev, je postal gibanje, saj se izvedbi vsako leto pridružuje vedno več posameznikov, podjetij in drugih institucij.

Z dnevom slovenske hrane oziroma projektom TSZ, najmlajšim v vrtcih, otrokom v osnovnih šolah ter mladini, staršem, vzgojiteljem, predstavnikom države, drugih institucij, podjetij ter posameznikom sporočamo:

''Zavedanje o lokalno pridelani hrani in poseganju po njej je zelo pomembno za kmetijstvo in živilsko industrijo, podeželje in varovanje okolja. Zajtrk je izjemno pomemben dejavnik zdravega načina življenja.'' 

Glavni namen obeleževanja dneva slovenske hrane je podpora domačim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

TUKAJ si lahko ogledate zemljevid lokalnih ponudnikov hrane v Sloveniji.

Pravila za sodelovanje