Quantcast
Radio1_v_zivo


Severna vezna cesta v Celju je zgrajena
| 6. 11. 2020 12:41
Za promet jo bodo odprli konec meseca
Ključne besede:     Severna vezna cesta    Celje    promet    Ostrožno    Nova vas
Cesta
Severna vezna cesta je bila zgrajena prej kot so načrtovali.

Mojca Grušovnik Andrić, Mestna občina Celje.
PRENESI DATOTEKO
Cesto bomo kmalu odprli za promet.

Mestna občina Celje je s pomočjo sredstev iz evropskega kohezijskega sklada zgradila severno vezno cesto, 500 metrov dolgo dvopasovnico, ki bo zagotovila najkrajšo povezavo med Novo vasjo in Ostrožnim ter bo bistveno razbremenila promet v bližnjih stanovanjskih naseljih. Konec oktobra je bil tehnični pregled. Predvidevajo, da bo uporabno dovoljenje pridobljeno do konca tega meseca, ko bodo severno vezno cesto odprli za promet.

 

S prometnega vidika je ta cesta za mesto izjemno pomembna, kakor tudi za novo stanovanjsko sosesko v Dečkovem naselju, kjer občina skupaj z družbo Nepremičnine Celje gradi šest večstanovanjskih objektov in garažno hišo. V novem stanovanjskem naselju bo svoj dom dobilo okoli 400 Celjanov, zato je dobra in urejena cestna infrastruktura - torej tudi nova severna vezna cesta -  na tem območju še kako pomembna.

 

S gradnjo ceste so začeli lani jeseni. Zgradili so tudi dve novi krožišči. Prvo krožišče povezuje severno vezno cesto s Cesto na Ostrožno,  drugo pa je zgrajeno na križanju s Cesto v Lokrovec. Pomembno je, ker je na tem območju umirja promet in zagotavlja večjo prometno varnost ter večjo pretočnost. V sklopu projekta so hkrati uredili odvodnjavanje, plinovod in telekomunikacijsko omrežje ter postavili novo javno razsvetljavo in urbano opremo. Z novima avtobusnima postajališčema bomo omogočili vzpostavitev mestnega potniškega prometa. Zasadili bodo tudi 119 javorjev.

 

Vrednost projekta je bila nekaj več kot 1,7 milijona evrov.

 

Na novo zgrajeno severno vezno cesto  so navezali tudi most na Cesti v Lokrovec, ki smo ga sicer zgradili že lani. Pred tem je bil na tem mestu star in dotrajan most, ki je bil preozek in je stal prenizko nad vodotokom. Nov, sodoben most z obojestranskim pločnikom je protipoplavno ustrezen in višinsko prilagojen severni vezni cesti. Lokalnemu prometu osebnih vozil bo omogočal najhitrejši dostop preko severne vezne ceste do uvoza za stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del