Quantcast
Radio1_v_zivo


Ko izveš, zakaj mamica drži novorojenčka pred oknom, te bo stisnilo pri srcu
Srčkano (cute) | 1. 11. 2020 3:11
Stari starši se ga niso smeli dotakniti, a so ga želeli vseeno videti
Ključne besede:     Irska    Dublin    rojstvo    koronavirus    obisk    okno    sreča    veselje    novorojenček
Ollie se je rodil v času epidemije, zato sta ga stara starša spoznala skozi okno

Ganljiva zgodba prihaja iz Dublina na Irskem, ko sta stara starša skozi okno spoznala svojega vnuka Ollieja. Zaradi situacije s koronavirusom namreč nista smela priti na obisk oz. v notranjost hiše, kaj šele da bi ga prijela v naročje. Babica je bila namreč v stiku z okuženo osebo in čeprav so bili njeni testi negativni, nista hotela tvegati, da bi kakorkoli škodovala svojemu vnuku.

Starša Hannah Levins in Denis Cummins sta se zato domislila ideje, da jima novorojenčka pokažeta kar skozi okno. Nastala je ganljiva fotografija, kako dedek Hubert in babica Paula kukata skozi okno ter občudujeta svojega že osmega vnuka. 



Ollie se je rodil 9. marca, ravno, ko so se v Dublinu pojavile prve okužbe. Po porodu je mamica v porodnišnici preživela štiri dni in dejala, da je bila precej v skrbeh. Obiskati je ni smel nihče, razen partner. 

''V porodnišnici je bilo precej pestro. Stvari so se hitro spreminjale, osebja je bilo vse manj. Študentje niso smeli več pomagati, saj je v šoli prišlo do izbruha, tako, da so babice ostale brez pomoči in delale neprekinjeno. Moram jih pohvaliti, da so svoje delo kljub temu opravljale odlično.''


Starejša sestrica se je novega člana zelo razveselila

''Vesela sem bila, da sva z Ollijem prišla končno domov in bila na varnem,'' pove in doda, da je po vrnitvi iz porodnišnice računala na pomoč staršev, a sta z možem ostala prepuščena sama sebi. Kljub temu sta se odlično znašla in čakala na čase, ko bodo lahko skupaj s sorodniki in prijatelji znova sedeli skupaj ter se družili. 


"Morda je to žalostna fotografija, vendar je bil to dejansko srečen in pozitiven trenutek za vse nas. Težje bi bilo, če se sploh ne bi videli. Odprli smo drugo okno in še malo poklepetali, bilo nam je lepo!" 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del