Quantcast
Radio1_v_zivo


Več kot 10 ur se je vzpenjal na goro, ker je v nahrbtniku nosil nekaj, s čimer je zaustavljal pohodnike
WOW | 9. 10. 2020 7:37
Na vrh najvišje gore je v nahrbtniku nesel 22-letno invalidko in ji uresničil sanje
Ključne besede:     Grk    Olimp    invalidka    uspeh    gora    vzpon    želja    volja    Grčija    pohodnik
22-letni invalidni prijateljici uresničil željo in jo nesel na vrh najvišje grške gore

Grški atlet Marios Gianaku se je v ponedeljek povzpel na najvišjo grško goro Olimp (2.918 m), na hrbtu pa je nosil invalidno prijateljico, 22-letno Eleftherijo. 

Študentka biologije je Mariosa spoznala mesec dni nazaj in mu razkrila svojo največjo željo, da bi se nekoč lahko povzpela na Olimp. Ni odlašal dolgo in ji željo uresničil. Sam se je na Olimp povzpel že 50 x, zato je točno vedel, kaj ga čaka in kako se mora pripraviti na svoj 51 vzpon. Zavedal se je, da bo tokrat drugače, precej težje in ga bo čakala večja odgovornost, kot doslej.  

Mimoidoči pohodniki so se zaustavljali in občudovali njegov podvig. Dejali so mu, da verjamejo vanj in mu bo uspelo, to mu je dalo še dodatnega zagona. 


22-letnico je ves čas nosil v posebnem nahrbtniku,
kar pa ni bilo najlažje, a je bil izredno fizično podkovan in je zmogel. Vzpon je trajal nekaj več kot 10 ur, a sta prišla varno in uspešno na cilj.

Z njima je šlo še 8 izkušenih pohodnikov. Na višini 2.400 metrov so naredili postanek, se spočili in prespali. Zgodaj zjutraj so znova vzeli pot pod noge in osvojili vrh. Eleftherija je bila ganjena in ni mogla verjeti, da je dejansko na vrhu. 


''Eleftheriji se zahvaljujem za zaupanje in to da sem v življenju nanizal še en neverjeten uspeh. Ta podvig mi je dal možnost, da postanem še boljši človek in da se ne smemo bati življenja,'' je dejal mladenič. 

View this post on Instagram

Με την Ελευθερι´α θα προσπαθη´σουμε να ανε´βουμε την επο´μενη εβδομα´δα στην ψηλο´τερη κορυφη´ της Ελλα´δας, κουβαλω´ντας την στην πλα´τη με ε´να ειδικα´ τροποποιημε´νο σακι´διο. Αν το καταφε´ρουμε θα γι´νει ο πρω´τος α´νθρωπος με αναπηρι´α που θα δει την Ελλα´δα απο´ το πιο ψηλο´ σημει´ο της. Για με´να ο´λοι οι αγω´νες του κο´σμου , τα μετα´λλια και οποι´ες διακρι´σεις με´χρι τω´ρα ει´ναι πολυ´ λι´γα μπροστα´ σε αυτο´ν τον σκοπο´. Προσωπικα´ νιω´θω πιο ε´τοιμος απο´ ποτε´ για κα´τι τε´τοιο και ευχαριστω´ πολυ´ την Ελευθερι´α που δι´νει την ευκαιρι´α να γι´νω καλυ´τερος α´νθρωπος και να μου υπενθυμι´σω αυτο´ που ξεχνα´με ο´λοι μας συχνα´ : ο´τι την ζωη πρε´πει να την ζου´με χωρι´ς φο´βο . 10 days left #mtolympus

A post shared by Marios Giannakou (@marios_giannakou) on

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del