Quantcast
Radio1_v_zivo


Deklica med gledanjem risank pretresla svet! Očeta obsojajo: ''KAKO LAHKO DOVOLIŠ KAJ TAKEGA?!?''
OMG/WTF | 11. 9. 2020 10:44
7-letna Emi obožuje kače, najbolj pa je navezana na pitonko Cher
Ključne besede:     deklica    kača    prijateljstvo    strašljivo    piton    dom    igra    navezanost    otrok    žival
Ed Taoka (39) maser iz Surreya je ponosni lastnik 2 pitonov, 6-letnega Sonnyja in 5-letne pitonke Cher. S kačami se je začel ukvarjati že kot mlad fantič in so mu pomagale pri odraščanju. Postal je bolj samozavesten in v družbi njih je premagoval anksioznost. ''Ob njih se počutim mirno in stresa sploh ne občutim,'' pove Ed.

Ker je vedel, da si bo nekoč ustvaril družino in zaradi tega ni hotel, da se odpove kačam, je kaj hitro z njimi seznanil tudi svojo hčerko. Pri enem letu starosti je deklica začela odraščati ob kačah in danes jih obožuje - še posebej je navezana na pitonko Cher.7-letna Emi veliko časa preživi s kačami. Če si vajen gledati otroke, ki se na vrtu igrajo s psom ali mačko, je tale deklica drugačna. 5-letno pitonko Cher, ki meri 5 metrov, s seboj vzame tudi v posteljo, se z njo igra, jo boža, z njo gleda televizijo in jo spremlja na vsakem koraku.Marsikateri starš ni navdušen nad povezanostjo kače in deklice ter svojega otroka ne bi spustil v bližino teh plazilcev. A Ed pravi, da je to zmotno prepričanje in so to bitja, ki znajo biti precej nežna in ljubeča. 

Deklica je danes močno navezana na Cher in oče pravi, da sta nerazdružljivi. S kačami se je prvič srečala pri enem letu starosti in od takrat se jih ne boji.  ''Vsak hišni ljubljenček te lahko ugrizne - vse živali grizejo. Ampak nikoli pa ne pustim hčerke čisto same s kačami, vedno sem v bližini,'' pove Ed in doda: ''Mislim, da je igranje s kačo varneje za otroka, kot pa trampolini in ostala igrala, kjer se lahko otrok poškoduje''.  Obe kači sta izredno nežni in mirni, a kot pri večini živali, se njun karakter spremeni, ko sta lačni. Takrat je treba biti z njima previden. Jesta podgane in zajce na vsake dva tedna.

Emi še ne sme hraniti Cher dokler ne dopolni 16 let. Kot s vsemi živalmi, so potrebna pravila za interakcijo.''Cher je še posebej nežna in socialna, zato je Emi toliko bolj navezana nanjo''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del