Quantcast
Radio1_v_zivo


V Hrastniku sproščanje ukrepov
| 7. 8. 2020 6:16
Aktualne informacije v zvezi s Covid-19 v občini Hrastnik
Ključne besede:     Hrastnik    covid19    koronavirus    okužbe    ukrepi    sproščanje    dom starejših
Hrastnik je bil več dni žarišče okužbe s koronavirusom

V Hrastniku med občani (izven doma starejših) že več kot teden dni ne beležijo novih okužb, "kar nas izjemno veseli, saj to pomeni, da nam je z različnimi ukrepi širjenje uspelo zajeziti. Zaradi dobre epidemiološke slike tako sproščamo nekatere omejitvene ukrepe, ki so bili sprejeti z namenom zajezitve širjenja virusa in varovanja zdravja občank in občanov", so pojasnili na občini Hrastnik.

Igrišča in igralaOdprta so vsa otroška igrišča in igrala.
Prepoved kurjenjaPreklicana je bila odredba o prepovedi kurjenja v naravi na območju občine Hrastnik.
Lekarniška podružnica Dol pri HrastnikuZavod Zasavske lekarne Trbovlje sporoča, da bo podružnična lekarna na Dolu  zaradi prenove zaprta še do 14. avgusta, nato pa svoja vrata ponovno odpira.
Zdravstveni dom HrastnikZdravstveni dom že normalno izvaja vse dejavnosti, se je pa za obisk potrebno predhodno telefonsko najaviti. V zdravstvenem domu veljajo posebni varnostni ukrepi, obvezna je uporaba zaščitne maske, ob prihodu pa vam na vhodu izmerijo tudi telesno temperaturo. Kontakte za predhodno najavo najdete na njihovi spletni strani (www.zd-hrastnik.si).
Knjižnica Antona Sovreta HrastnikKnjižnica vas ponovno vabi med knjižne police, saj je omogočen prost pristop do gradiva, kar pomeni, da se lahko uporabniki sprehodite med knjižnimi policami in si sami izberete želeno gradivo. Na voljo je tudi uporaba e-učilnice. Ob tem je potrebno upoštevati navodila, ki jih je za knjižnice pripravil NIJZ (vzdrževanje osebne razdalje, nošenje maske, razkuževanje rok ob vstopu v knjižnico).Gradivo je še vedno možno naročiti tudi preko storitve moja knjižnica ali telefona 03 56 46 175 in 040 175 886 (v času odprtosti) ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si.Obratujejo po poletnem urniku:ponedeljek, torek, sreda: 13.00 –19.00četrtek, petek: 08.00 –14.00sobota: zaprtoIn še zanimivost – do konca avgusta vas v knjižnici čakajo vrečke presenečenja. Pridite po svojo in se pustite bralno presenetiti.
Mladinski center HrastnikMladinski center Hrastnik bo za mlade ponovno odprt od ponedeljka, 10. avgusta, dalje. Ob tem bodo upoštevana vsa varnostna priporočila za zmanjšanje tveganja prenosa bolezni.
Kulturno rekreacijski center Hrastnik (KRC)KRC odpira vse športne in kulturne objekte  – muzej, športni dvorani, stadion, fitnes na prostem … S ponedeljkom se odpirajo tudi vrata hrastniškega bazena.


6. 8. 2020Statistika včerajšnjega dne:
- odvzetih šest brisov, od tega
  - trije v Domu starejših Hrastnik (2 stanovalki, 1 zaposlena),
  - trije izven doma.  

Vsi brisi, ki so bili odvzeti izven doma, so bili negativni.

V domu je bil bris pozitiven pri eni od dveh testiranih stanovalk, stanovalka je bila nato tudi premeščena v mariborski klinični center. Bris druge stanovalke in zaposlene je bil negativen.

In še dobra novica – ozdravljen je še en stanovalec.

Skupna statistika v domu:
  • vse do danes potrjene okužbe v domu:  49 stanovalcev, 11 zaposlenih
  • število smrti: 4 stanovalci
  • število vseh do danes ozdravljenih: 2 zaposleni, 3 stanovalci
  • število trenutno aktivnih okužb: 42 stanovalcev, 9 zaposlenih.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del