Quantcast
Radio1_v_zivo


Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana z novo veterinarsko ambulanto
| 17. 7. 2020 6:44
Nova sprejemna veterinarska ambulanta omogoča boljše delovne razmere in varnejše zdravljenje okuženih živali.
Ključne besede:     zavetišče    zapuščene živali    nova ambulanta    Gmajnice
Razporeditev prostorov je primerna za prilagajanje sezonskim potrebam oziroma tudi večjim sprejemom živali.

Projekt je zasnovan z željo živalim in posledično tudi občanom nuditi še boljšo oskrbo in pomoč ter hkrati s smiselno umestitvijo objektov, z namenom ločevanja čistih in nečistih poti, zagotavljati najvišji možni nivo varnosti za vse. Pandemija covid-19 je bila prvi dokaz, da sta Ljubljana in Slovenija takšno zavetišče potrebovali. Čeprav še nedokončano, je bilo Zavetišče Ljubljana edino zavetišče, ki je bilo ves čas odprto tako za sprejem kot oddajo in na razpolago občanom, ko so ga najbolj potrebovali.

Nova veterinarska ambulanta Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana je prijaznejša do živali, do obiskovalcev, omogoča veliko boljše delovne pogoje in se celostno dopolnjuje z novimi objekti za živali. Razporeditev prostorov je maksimalno fleksibilna za prilagajanje sezonskim potrebam oziroma tudi večjim sprejemom živali. Zagotovljeni so ločeni izolatoriji, kjer bo mogoče varnejše zdravljenje okuženih živali. Ambulanta je opremljena z vso potrebno opremo po sodobnih standardih (digitalni rentgenski aparat, ultrazvok, laboratorij z varnim mestom za obdelavo vzorcev). Sodobno opremljeni kirurški dvorani bosta omogočali opravljanje tudi zahtevnejših kirurških posegov. Nova ambulanta tako ob novih, izboljšanih bivalnih pogojih za živali in povečanih kapacitetah zgrajenih v prvi fazi projekta, zaključuje celostno oskrbo zapuščenih živali po sodobnih strokovnih standardih.

V sklopu otvoritve druge od treh faz zavetišče odpira tudi vrata novih prostorov za izvajanje pedagoške dejavnosti,
kjer so jim na pomoč priskočili kolegi iz LPP. V dveh sicer odsluženih, a preurejenih avtobusih, bosta zaživeli učilnici za otroke, ki bodo v zavetišču lahko preko formalnih izobraževalnih programov, ali pa preživljanja počitnic ter praznovanja rojstnih dni, poleg BUS bontona spoznavali tudi delo in poslanstvo zavetišč ter razvijali čut za odgovorno skrbništvo živali.

Po izgradnji objekta in preselitvi veterinarske dejavnosti v nov objekt, se bo porušila še obstoječa upravna stavba in dokončala že začeta izgradnja objekta za mačke.


 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del