Quantcast
Radio1_v_zivo


Za zahvalo so prejeli plaketo
| 23. 6. 2020 10:51
Prejeli plaketo gibanja Še vedno vozim – vendar ne hodim
Ključne besede:     Zavod VOZIM    delavnice    plaketa    Mestna občina Velenje
Vozim
Zavod VOZIM je v lanskem šolskem letu pripravil 133 delavnic za mlade.

Mestna občina Velenje je od Zavoda VOZIM prejela plaketo nacionalnega gibanja Še vedno vozim – vendar ne hodim. Na občini se z organizacijo inovativnih neformalnih izobraževanj zavzemajo za varnejšo vožnjo mladih in bodočih voznikov, s srčnostjo omogočajo spreminjanje njihovih vrednot in s tem pomembno prispevajo k izboljšanju prometne varnosti.

 

VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje, se je Mestni občini Velenje zahvalil za uspešno sodelovanje v letošnjem šolskem letu pri izvedbi preventivnih prometnih delavnic Še vedno vozim – vendar ne hodim. Pri mladih želijo graditi varnost kot vrednoto in s tem dolgoročno zdravo in zadovoljno življenje. Njihova želja je, da varnost postane vrednota širše družbe in da zgodbe poškodovancev ne postanejo zgodbe drugih. Skozi osebne zgodbe invalidov, poškodovancev želijo prispevati k spodbujanju pozitivnega in zdravega vedenja otrok in mladostnikov ter vplivati na varovalne in spodbujevalne dejavnike pred rabo alkohola ter drugih prepovedanih drog.

 

Z inovativnim in pozitivnim pristopom pripovedi osebnih zgodb vplivajo na mlade in spreminjajo njihova stališča. Tudi v sodelovanju z Mestno občino Velenje so v lanskem šolskem letu ozavestili 8.059 mladih na 133 delavnicah. Prilagodili so se zaprtju šol v spomladanskih mesecih in uspešno izvedli tudi 17 delavnic preko spleta.