Quantcast
Radio1_v_zivo


Novosti v sistemu KRsKOLESOM
| 16. 6. 2020 12:11
Registracija in izposoja koles v sistemu KRsKOLESOM je odslej možna tudi prek mobilne aplikacije Mobiln.si
Ključne besede:     Krskolesom    Kranj    kolo    novosti
Novosti sistema KRsKOLESOM za še več udobja in kolesarjenja

S sistemom KRsKOLESOM, ki je največji elektrificirani sistem za izposojo koles v državi, Mestna občina Kranj skupaj z vzpostavljanjem novih kolesarskih povezav uresničuje zavezanost trajni mobilnosti. Sistem trenutno obsega 28 postaj s 95 navadnimi in 75 električnimi kolesi ter 320 ključavnicami, v prihodnje pa naj bi se sistem razširil tudi s postajami ob večjih nakupovalnih središčih.
Poleg dveh novih postaj – v Predosljah in na Brdu – in mobilne aplikacije predvidoma konec junija prihaja letos še ena novost, in sicer širitev mreže izposoje koles v skupni sistem Gorenjska.bike. V sistem MOK vstopa skupaj z občinami Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič. Predvidoma že konec junija bo tako s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh navedenih občinah.

Cena letnega paketa za izposojo koles je 25 evrov za navadna in 50 evrov za električna kolesa, medtem ko je treba za mesečni paket odšteti 10 evrov za navadna in 20 evrov za električna kolesa. Kolesa so na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu, uporablja pa se jih lahko do 14 ur tedensko.

Registracija in izposoja koles v sistemu KRsKOLESOM je odslej možna tudi prek mobilne aplikacije Mobiln.si, ki na preprost način omogoča številne uporabniške funkcije. 
Mobilna aplikacija Mobiln.si app je na voljo v Trgovini Play, omogoča pa registracijo uporabnika, izposojo kolesa, pregled uporabniškega profila, vsebuje navodila za uporabo, zemljevid s postajami KRsKOLESOM in podatke, koliko je oddaljena najbližja postaja in koliko navadnih oziroma električnih koles ter prostih ključavnic je v tistem trenutku na voljo. Ponuja tudi vpogled v zgodovino izposoj, pošlje sporočilo, da je uporabnik kolo uspešno vrnil (da je ključavnica zaklenjena in je kolo na voljo drugim uporabnikom).
Prek aplikacije je možno sporočati tudi napake (okvare ali poškodbe kolesa in podobno) in v tem primeru se AMZS, ki skrbi za servis koles v sistemu, lahko nemudoma odzove in napako odpravi. Aplikacija je zagotovo eden najbolj preprostih načinov registracije bodočih uporabnikov sistema KRsKOLESOM. Registrirati se je sicer mogoče tudi prek spleta na uradni spletni strani KRsKOLESOM ali osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj (ZTTK Kranj, Glavni trg 2, Kranj).
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del