Quantcast
Radio1_v_zivo


V službo želela javiti, da je ne bo, ker močno krvavi iz nosu! Ko je v roke prijela telefon, pa se je zgrozila ...
Zanimivo | 24. 4. 2020 9:11
Pozabila je celo svoje življenje: celo kako jesti, govoriti in kdo je njena družina
Ključne besede:     spomin    motnja    možgani    kri    nos    služba    bolezen    šok    telefon    življenje
Sophie izguba spomina povzroča nemalo težav

Sophie Clayton (26) je nekega večera začela teči kri iz nosu in temu sprva ni posvečala prevelike pozornosti. Ko se krvavitev po 20 minutah nikakor ni hotela zaustaviti in je tudi njeno levo oko postajalo vse bolj rdeče, je postala zaskrbljena.

Ugotovila je, da ne čuti leve strani telesa, zato je hitro poklicala mamo, ki je bila v sosednjem prostoru. Mama je uvidela, da je s hčerko nekaj hudo narobe, zato je takoj poklicala reševalce, saj je bilo videti, kot da jo je zadela kap. 


V svojega fanta se je zaljubila že več kot 50 x, saj vedno znova pozabi kdo je in da je z njim v razmerju

Preden je odšla v bolnišnico, pa je hotela le še poklicati v službo, da je jutri ne bo, a se ni spomnila telefonske številke, ki jo je več let znala na pamet. V rokah je držala telefon in sploh ni vedela, kaj naj naredi. Pozabila je celo tudi svoje ime in celo, da ima fanta. Dejansko je v nekaj trenutkih pozabila celo svoje življenje in se ni spomnila ničesar več. 

V bolnišnici so odkrili, da trpi za nevrološko motnjo, ki je prirojena in gre za stanje, pri katerem imajo možgani težavo z dostopom do našega telesa oz. nadzorom nad njim. 


Zdravniki še ne vedo, če se ji bo kdaj spomin popolnoma povrnil

''Vedno sem bila zdrava in aktivna, rada sem se ukvarjala s športom. Nikoli nisem imela težav z zdravjem,'' je dejala 26-letnica, ki ji bolezen povzroča cel kup težav. Ne samo, da izgubi spomin in ne prepozna svoje družine, fanta ali prijateljev, celo pozabi pisati, ne ve, kako držati nož ali vilico, ne zna se počesati, obleči in kako govoriti. 

Sophie počasi okreva in upa, da se njeno življenje znova vrne na stare tire.
Najbolj zanimivo pa je to, da se je v svojega fanta zaljubila že več kot 50 x, saj vedno znova pozabi kdo je in da je z njim že v razmerju. 

''Imam redko bolezen, katero še raziskujejo in o njej vedo bolj malo. Težko mi je, ker vedno znova vse pozabim in je videti tako, kot bi se vsak dan rodila na novo. Vseh 26 let spominov kar naenkrat izgine. Se mi pa izredno simpatično zdi, da se vedno znova zaljubim v svojega fanta in mi z njim ni nikoli dolgčas''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del