Quantcast
Radio1_v_zivo


Ptujski turizem v rokah epidemije
| 8. 4. 2020 10:11
Izgubljena delovna mesta
Ključne besede:     Ptuj    turizem    epidemija
 Posledice epidemije koronavirusa za turizem na širšem ptujskem območju so enormne in katastrofalne.
Posledice epidemije koronavirusa za turizem na širšem ptujskem območju so enormne in katastrofalne.

Turizem je bil prva panoga, ki je čutil posledice epidemije in bo zadnja, ki bo okrevala. Že sedaj se lahko  realno oceni,  da se turistični promet v Sloveniji in na Ptuju ne bo pričel vračati pred drugo polovico letošnjega leta. 

"Še februarja smo ptujski in okoliški ponudniki nočitvenih kapacitet napovedovali rekordno turistično sezono, a so se sanje s pandemijo koronavirusa hitro sesule v prah, " pravi direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. 

»Posledice epidemije koronavirusa za turizem na širšem ptujskem območju so enormne in katastrofalne. Drastično so se opazile z dnem, ko je bila v Sloveniji zaznana prva okužba. Če so pred tem ponudniki nočitvenih kapacitet prejemali prošnje za krajše odpovedne roke že izvedenih rezervacij, so po tistem dnevu v roku nekaj dni prejeli odpovedi vseh rezervacij vse do junija.

Z vsakim dodatnim tednom trenutnega stanja se množijo odpovedi, prejemajo se tudi že odpovedi rezervacij v avgustu, tudi septembra.«

»Zavod za turizem Ptuj je sedaj najpomembnejši vmesni člen med vsemi turističnimi ponudniki in Mestno občino Ptuj, vlado, ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovensko turistično organizacijo ter drugimi institucijami, ki se posredno ukvarjajo s turizmom.

Pomembno je, da pridobivamo vpogled v aktualno stanje, da smo v redni komunikaciji s ponudniki, da zbiramo predloge ter slednje posredujemo odločevalcem. Pomembno je, da se povezujemo s preostalimi destinacijami in skupaj nastopamo in zastopamo realne potrebe vseh, ki pomembno soustvarjajo doprinos v turističnih destinacijah.

Mi smo v tem trenutku v nizkem štartu. Takoj, ko bo znanih več informacij, bomo izdali večjezični prireditvenik dogodkov ter ga posredovali vsem ključnih turističnim točkam. Pravkar čakamo na nov razpis Slovenske turistične organizacije, ki bo namenjen promociji turističnih destinacij, s čimer bomo intenzivno vabili prebivalce osrednjega in zahodnega dela Slovenije k obisku najstarejšega mesta, z izrazitim kulturnim utripom in izjemnimi vinsko-kulinaričnimi zgodbami.

Nagovarjali bomo tudi enodnevne obiskovalce iz bližnjih mest. Kakor hitro se bodo sprostile omejitve tudi v drugih državah, predvsem Avstriji, bomo del promocije usmerili tja, saj avstrijski trg prepoznavamo kot ključnega.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del