Quantcast
Radio1_v_zivo


Okrepite svoje zdravje: D vitamin je steber imunskega sistema!
Oglas | 30. 3. 2020 8:27
Vitamin D je steber imunskega sistema
Ključne besede:     vitamin    D    imunski    sistem    zdravje    sprej    betteryou
Okrepite svoje zdravje!

Vitamin D imenujejo tudi sončni vitamin, saj ga naše telo tvori, če smo izpostavljeni sončnim žarkom, ko so ti dovolj močni. V Sloveniji je to le v topli polovici leta med približno 10. in 16. uro, pa še takrat smo zaradi sodobnega načina življenja pogosto v zaprtih prostorih.

V hrani ga skorajda ni – da bi zaužili zgolj 800 IE vitamina D, bi namreč morali dnevno popiti 20 litrov polnomastnega kravjega mleka ali pojesti 23 srednje velikih jajc. Posledično pomanjkanje vitamina D postaja problem širom sveta.

Vpliv vitamina D na zdravje kosti je dolgo veljal za edino korist, zato ga mnogi še danes enačijo z njo, čeprav neposredno ali posredno vpliva na delovanje vseh organov in je odgovoren za številne procese v telesu. To je tudi razumljivo, saj se spremeni v mogočen hormon, ki vpliva na skoraj vsa dogajanja v naših telesih. Ena njegova najpomembnejših funkcij je, da uravnava delovanje imunskega sistema. Vitamin D je snov, ki »spametuje« imunski sistem, da se začne odzivati le takrat, ko je to potrebno, in na optimalen način. Zato velja trditev, da je vitamin D steber imunskega sistema.

Ob tem, da je izredno pomemben za delovanje imunskega sistema, prispeva tudi k:

• normalni absorpciji / uporabi kalcija in fosforja

• normalni ravni kalcija v krvi

• delovanju mišic

• ohranjanju zdravih kosti in zobNa podlagi dejstev, da:

• vitamin D tvorimo le, če smo z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom, približno 20 minut med 10. in 16. uro od začetka aprila do konca septembra

• smo v času, ko bi lahko sami tvorili vitamin D, v zaprtih prostorih

avtomobilih, oblečeni ali namazani z zaščitnimi kremami ali se soncu izogibamo

• s hrano lahko pridobimo le nekaj odstotkov potrebne količine vitamina D

• številne zdravstvene težave znižujejo raven vitamina D

• vse pogostejša debelost zmanjšuje razpoložljivost vitamina D

• starejši tvorijo manj vitamina D zaradi slabše kakovosti kože, dojenčki pa imajo preobčutljivo kožo za izpostavljanje soncu

... je možen le en logičen sklep: skoraj vsem primanjkuje vitamina D in ga je nujno dodajati s prehranskimi dopolnili.

Izberite zase in svoje bližnje najboljše: vitamine v obliki ustnih pršil BetterYou!
BetterYou je pionir podjezičnega vnosa vitaminov, mineralov in drugih hranil v obliki ustnih pršil ter čezkožni (transdermalni) vnos magnezija.
Z veliko strastjo iščejo sestavine, ki se odlično absorbirajo in jih telo učinkovito in takoj uporabi. Povsod, kjer je to mogoče, uporabljajo sestavine iz naravnih živil. Vsi izdelki so proizvedeni po strogih farmacevtskih (GMP) standardih.
Veliko vlagajo v raziskave in sodeluje s priznanimi klinikami in univerzami. Spadajo med vodilne proizvajalce dopolnil po številu raziskav, povezanih z njihovimi izdelki. Neodvisne in verodostojne znanstvene raziskave dokazujejo, da izdelki BetterYou ne le dejansko delujejo, temveč so med najučinkovitejšimi na trgu.Varnost izdelkov in koncentracija aktivnih učinkovin sta testirani v neodvisnem, mednarodno priznanem laboratoriju za vsako posamezno serijo, še preden gre na trg. Izdelki so prijazni zobem, vsebujejo vitamine naravnega izvora in ne vsebujejo umetnih sladil, arom in barvil.

Več informacij pri ekskluzivnem zastopniku na www.sitis.si.
Izdelke lahko kupite tudi v trgovinah dm, Sanolaborjih, številnih lekarnah in trgovinah z zdravo hrano.

Več o izdelkih in njihovi uporabi, pa si preberite na njihovi spletni strani, s klikom TUKAJ!