Quantcast
Radio1_v_zivo


V Maribor bodo napoteni tudi Ptujčani in Ormožani
| 5. 3. 2020 10:59
Na Ptuju testiranje na virus ne bo mogoče
Ključne besede:     Tesiranje    Ptuj    točke
Eno od vstopnih točk za odvzem brisov v primeru suma na okužbo, bo zagotovil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca.
Eno od vstopnih točk za odvzem brisov v primeru suma na okužbo, bo zagotovil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca.

V Mariboru  vzpostavljajo eno od 16 točk po državi, na katerih bodo jemali brise za test okužbe s koronavirusom. Pristojna bo tudi za paciente z območja upravnih enot Ptuj in Ormož.

Na Ministrstvu za zdravje so sklenili, da bo jemanje brisov za test okužbe s koronavirusom mogoče na 16 lokacijah po državi.

Eno od vstopnih točk za odvzem brisov v primeru suma na okužbo s koronavirusom bo zagotovil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor.

Kot logistično najprimernejšo lokacijo so izbrali travnato površino med Cesto proletarskih brigad in Ulico Eve Lovše, med Gasilsko brigado Maribor in Mercator centrom Tabor.

Pomočnik direktorja za zdravstveno nego v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus je povedal, komu bo vstopna točka namenjena: »Pokrivali bomo svoj običajen teren, torej Mestno občino Maribor in sosednje občine, hkrati pa bomo to vstopno točko zagotavljali tudi za paciente, ki jih sicer pokrivajo zdravstveni domovi Ptuj, OrmožLenart in Slovenska Bistrica

Aleksander Jus je razložil, da so lokacijo vstopne točke določili tako, da so omogočili kar najbolj enostaven dostop. Hkrati so želeli preprečiti križanje pacientov, ki potrebujejo neko drugo zdravstveno oskrbo, in pacientov, ki pridejo na test okužbe s koronavirusom.

Do zdravnika ne hodite osebno, pač pa ga pokličite po telefonu!

Nadvse je pomembno, da ob znakih okužbe ne hodite osebno do svojega zdravnika, ampak se z njim posvetujte preko telefona. Če ta ni dosegljiv, pokličite najbližjo dežurno ambulanto, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. “Ne prihajajte v zdravstvene ustanove, saj s tem ogrožate druge paciente in še posebej zdravstveno osebje,” sporočajo z UKC Maribor.

Telefonska številke za informacije o koronavirusu:
031 653 929 je dosegljiva vsak dan od 07.00 do 22.00 ure.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del