Quantcast
Radio1_v_zivo


Deklica na Trsteniku najdena živa in zdrava
| 4. 3. 2020 15:31
5-letno deklico pogrešili med sprehodom z vrtcem, neopazno je odšla domov
Ključne besede:     deklica    Trstenik    vrtec    sprehod    policija    gozd
Fotografija je simbolična.

O  pogrešitvi  otroka  so  bili kranjski policisti obveščeni ob 11.20,  kar  je  manj  kot 5 minut od pogrešitve. Otrok je bil na sprehodu na območju   Trstenika   z   dvema  vzgojiteljicama.  Prvo  štetje  otrok  sta vzgojiteljici  opravili  pred  vrtcem  drugo  pa na travniku pred vstopom v gozd, kjer sta ugotovili da en otrok manjka.
Na  kraj  je  bilo  takoj  napotenih  več  policijskih  patrulj  z okoli 30 policisti,  aktiviran  je  bil  policijski  helikopter, vodniki policijskih psov,  policijski  droni in večje število prostovoljcev, ki poznajo segment iskanja pogrešanih oseb. Policisti so takoj začeli s pregledovanjem terena, ki  je  travnat  in  gozdnat.  Preverjena je bila tudi stanovanjska hiša, v kateri živi otrok, vendar deklice v njej ni bilo. Med iskanjem so policisti in  svojci  v  hišo  kasneje  vstopili  še enkrat, da bi pridobili oblačila otroka, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Tak večkraten pregled lokacij je  tudi  sicer običajen pri otrocih, starejših in dementnih osebah. V hiši je bila takrat najdena bunda deklice in otrok.
Okoliščine  kažejo, da je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata hiše, ki so jih starši pustili odprta. Aktivnosti iskanja na terenu so bile prekinjene ob 12.30 uri.
Po  vseh  do  sedaj  preverjenih  podatkih  pogrešitev  najdene  deklice ni povezana  s  kaznivim  dejanjem, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili
pristojno ministrstvo za izobraževanje. 
Policisti so zanikali  trditve  nekaterih,  da je bil otrok ves čas doma in so ga
starši tam pozabili. Z  deklico  je  bil  že opravljen prvi informativni razgovor, posebnosti pa niso bile ugotovljene.
Policisti se zahvaljujejo vsem, ki so bili kakorkoli angažirani za iskanje. Odziv  služb  in  posameznikov  je bil izjemen, zato je bilo v fazi hitrega prihoda na kraj in aktiviranja še dodatnih 100 in več ljudi.