Quantcast
Radio1_v_zivo


Celje bo dobilo 142 novih najemniških stanovanj
| 3. 3. 2020 13:41
V novih blokih bo tudi 14 oskrbovanih stanovanj
Ključne besede:     Ana Trunkl    Celje    Primož Brvar    Nepremičnine Celje    bloki    Dečkovo naselje
bloki
Na praznem zemljišču za bloki v Novi vasi bodo v dveh letih zgradili šest novih blokov.

Primož Brvar, direktor Nepremičnin Celje
PRENESI DATOTEKO
Najemniških stanovanj še vedno ne bo dovolj.
Primož Brvar, direktor Nepremičnin Celje
PRENESI DATOTEKO
Gradnja bo potekala v dveh fazah.
Ana Trunkl, Mestna občina Celje
PRENESI DATOTEKO
Zemlja na tem območju ni onesnažena.

V Dečkovem naselju v Celju so danes predstavniki celjske občine, Nepremičnin Celje in izvajalca del položili temeljni za gradnjo šestih večstanovanjskih objektov, v katerih bo 142 stanovanj in garažna hiša. V novih blokih bo 14 oskrbovanih stanovanj za starejše, 36 stanovanj za mlade in mlade družine ter 92 neprofitnih stanovanj, od katerih jih bo nekaj prilagojenih tudi za invalide. Gre za največjo naložbo celjske občine v gradnjo stanovanj v zadnjih 20 letih, ki je vredna približno 17 milijonov evrov. Kot je povedal direktor Nepremičnin Celje Primož Brvar, bo gradnja blokov potekala v dveh fazah. V prvi fazi bodo zgradili dva bloka s 50 stanovanji, takoj nato pa bodo zgradili še preostale štiri bloke z 92 stanovanji.

 

Vsa stanovanja bodo namenjena izključno za najem. S tem bodo v Celju vsaj delno zadostili potrebam po najemniških stanovanjih v Celju, čeprav je na listi prosilcev za neprofitna stanovanja skoraj 500 prosilcev.

 

Ob začetku gradnje okoliške prebivalce skrbi, kako bodo zaščitili območje pred prašenjem in onesnaženjem. Zemlja v Celju je namreč močno onesnažena s težkimi kovinami. Kot je povedala Ana Trunkl iz celjske občine, je strah odveč, saj so rezultati analize zemljine pokazali, da zemlja na tem območju ni onesnažena.

 

Nekaj metrov stran od gradbišča bodo sicer na igrišču vrtca Mehurček avgusta začeli z zamenjavo s težkimi kovinami onesnažene zemlje. Kot pravi Ana Trunk, je zemlja v Celju onesnažena različno in so lahko na manjšem območju posamezne točke bolj, posamezne pa manj onesnažene.