Quantcast
Radio1_v_zivo


Prinesel ji je pijačo, ko je ugotovila, kaj je naredil! Vanjo je pomočila prst in ob pogledu na noht obnemela ...
Uporabna vsebina | 2. 3. 2020 12:58
Pravi čas je ugotovila, da ji je fant podtaknil drogo in zbežala stran
Ključne besede:     pijača    prst    zabava    neznanec    prašek    bizarno    noht    barva
Z lakom na nohtu odkrila, da so ji v pijačo podtaknili drogo

Zgodilo se je v klubu, ko je do mladega dekleta pristopil fant in vztrajal, da ji prinese pijačo. Čeprav ga je zavrnila, je pri tem vztrajal in jo prepričeval toliko časa, dokler ni privolila. Čutila je, da se v ozadju skriva nekaj sumljivega. Prinesel ji je pijačo in skočil ven na cigareto. 

Prebrisano dekle je takrat pijačo prelilo v stekleničko, v kateri je imelo pred tem vodo in jo pospravilo ter pravi čas pobegnilo. Doma si je nanesla poseben lak za prepoznavanje prepovedanih substanc in obnemela. Ko je noht pomočila v pijačo, se je lak v hipu obarval drugače. Bilo je točno tisto, česar se je bala. Mladenič ji je vrgel v pijačo drogo za posilstvo. To je zgodba štirih študentk iz Severne Karoline, ki so se odločile ukrepati in nekaj let nazaj razvile poseben lak, ki zazna, da je v pijači prepovedana droga. Deluje tako, da nalakiran prst enostavno pomočiš v pijačo, za katero sumiš, da je v njej prepovedana substanca in če se obarva v drugo barvo, je v njem droga. "S pomočjo tovrstnega laka za nohte in podobnih tehnologij upamo, da bomo potencialne storilce prestrašili in si ne bodo več upali podtikati droge v pijačo, ker bo obstajala nevarnost, da jih odkrijejo. Po učinku želimo strah z žrtev prenesti na storilce," je ekipa zapisala na svojo Facebook stran.

GHB je po klasifikaciji sedativni hipnotik, razvili pa so ga kot uspavalno sredstvo. V manjših dozah povzroča evforični učinek, sprostitev in družabnost, ki ga lahko primerjamo z alkoholom. Pri večjih dozah pa lahko uporabnik postane omotičen in zaspan, nastopi lahko tudi bruhanje, mišični krči in tudi izguba zavesti. Prav tako je GHB zelo težko zaznati. Okusili bi ga lahko v vodi, saj ima rahlo slan okus, v pijačah z močnim okusom pa se lahko zakrije.

Njegovi učinki navadno nastopijo po 10 minutah do ene ure po zaužitju. Glavni učinki trajajo okrog dveh do treh ur, vendar lahko občutke čutimo dalj časa (do enega dneva). 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del