Quantcast
Radio1_v_zivo


Začela se bo gradnja na območju bolnišnice
| 10. 1. 2020 9:44
Zaradi gradnje bodo spremembe na območju celjske bolnišnice
Ključne besede:     Margareta Guček Zakošek    Splošna bolnišnica Celje    gradnja    vhod    urgentni center
bolnica
Vhod številka 7 bo od 18. januarja naprej za vedno zaprt.

Margareta Guček Zakošek, direktorica SB Celje
PRENESI DATOTEKO
Aprila se bo začela nadgradnja in dozidava urgentnega centra.
PRENESI DATOTEKO
Vstop bo za večino bolnikov zdaj skozi glavni vhod.

V soboto, 18. januarja, bodo na območju Splošne bolnišnice Celje začeli s pripravljalnimi deli za začetek nadgradnje in dozidave urgentnega centra do petega nadstropja. Nad urgenco bodo zgradili še 4 nadstropja in nato podaljšek v obliki črtke L proti stavbi ginekološkega oddelka. Gradnja se bo začela aprila in bo končana do februarja 2022, stala pa bo dobrih 23 milijonov evrov. V tem času bodo energetsko sanirali tudi rumeno stavbo bolnišnice.  To je prva etapa nadomestne novogradnje celjske bolnišnice, ki je načrtovana v štirih etapah. Novogradnja naj bi bila v celoti zaključena leta 2024 in bo stala 117 milijonov evrov.

 

 

Zaradi gradbenih del bodo na območju bolnišnice številne spremembe, vse pa bo  ustrezno označeno. Večina bolnikov bo v bolnišnico vstopala skozi glavni vhod nasproti ZD Celje, saj bodo nekatere vhode zaprli, nekatere pa odprli na novo.

 

Vhod številka 7, skozi katerega so pacienti in obiskovalci dostopali do centra za žilne bolezni, kardiološkega oddelka, oddelka za nuklearno medicino, oddelka za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, bo od 18. januarja naprej za vedno zaprt. Pacienti in obiskovalci bodo odslej do teh oddelkov dostopali skozi vhod št. 1 (glavni vhod), od koder jih bodo do oddelkov in ambulant vodile oznake.

 

Za paciente, ki bodo prihajali na obravnavo v trakt L, v katerem so dnevna bolnišnica, protibolečinska in anesteziološka ambulanta, predvidoma pa bo v mesecu februarju na tej lokaciji začel delovati tudi ginekološki dispanzer, bodo iz Ipavčeve ulice odprli nov vhod, ki bo dobil številko zaprtega vhoda, to je 7. Na tem vhodu bo nameščen tudi vrstomat, da bodo pacienti lahko opravili registracijo.

 

 

Spremenjena bo tudi pot pacientov, ki obravnavo začnejo v kateri od ambulant na bolnišnični polikliniki, nadaljujejo pa jo v dnevni bolnišnici, v operacijski sobi za plastično ali žilno kirurgijo ter v anesteziološki ali protibolečinski ambulanti. Ti pacienti bodo do trakta L, v katerem so ti prostori, prišli po kletnih povezavah, navodila pa bodo dobili v ambulantah, ki jih tja napotijo.  
S postavitvijo gradbišča bo za čas gradnje zaprt tudi vhod št. 9 A, namenjen dostopu do neonatalne ambulante. Dostop do te ambulante bo skozi glavni vhod na ginekološko-porodniški oddelek tj. vhod št. 9.

 

 

Za paciente in obiskovalce, ki bodo v bolnišnico prihajali iz smeri Kersnikove ulice, bodo dodatno označili še vhod nasproti vhoda št. 13 (pod nadhodom v neposredni bližini urgentnega centra) in jim tako skrajšali pot do centra za bolezni ožilja, kardiološkega oddelka ter oddelka za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo.

 

 

Vhod št. 8, ki je vhod v najstarejši objekt celjske bolnišnice, t. i. Gizelino bolnišnico, bo ves čas gradnje dostopen, vendar pa se bodo ob njem močno skrčile vozne in ostale proste površine. Te bodo omogočale samo dovoz in odvoz pacientov, parkiranja pa ne, zato bodo morali vsi, ki bodo pripeljali pacienta na obravnavo ali prišli ponj, območje z avtomobilom takoj zapustiti. Prav tako se bo, zaradi postavitve gradbišč na teh območjih, zmanjšalo število parkirnih mest za invalide znotraj območja naše bolnišnice, še posebej na območju gradnje.    

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del