Quantcast
Radio1_v_zivo


7 znakov, da ti grozi odpoved, pa se tega sploh ne zavedaš
Zanimivo | 15. 12. 2019 3:07
Ko vsi okoli tebe vedo, da se nekaj dogaja ... Samo ti ne
Ključne besede:     služba    odpoved    šef    delo    zaposlitev    odpust    znaki    grožnje
Je morda čas, da začneš iskati novo delo?

Na spletni strani Cekin.si so objavili seznam znakov, ki naj bi kazali na to, da ti grozi odpoved in bo morda čas, da si poiščeš novo delovno mesto. 


1. Nadrejeni se je distanciral

Če si opazil, da je tvoj nadrejeni zadnje čase drugačen do tebe, je spremenil obnašanje in se te tudi izogiba, potem nekaj ne bo v redu. Morda ima slabo vest, ker ve, da te bo odpustil, morda pa le nima časa. Velja biti pozoren še na druge znake, ki si jih preberi spodaj.

2. Sporočijo ti, da te bodo premestili

Nenadoma izveš, da ne boš opravljal več dela kot si ga do sedaj in ne podajo nobene konkretne razlage. Seveda ne gre za boljše mesto, ampak nekaj bolj v ozadju. Pravijo, da te ne potrebujejo več in boš počel nekaj, kar je bolj primerno zate ... 

3. Odpuščenih je kar nekaj sodelavcevObičajno se odpuščanja ne začnejo zato, ker bi bili delavci slabi, bi povzročali škodo ali naredili kakšno hudo napako, ampak se zgodi ''kar čez noč''. Takrat se lahko le vprašaš, kdaj prideš na vrsto ti.


4. Nimaš novih zadolžitev


Nimaš dodatnega dela, šef ti ne daje več nalog, ki ti jih je do sedaj, si brez zadolžitev in včasih imaš občutek, da te ne potrebuje več. Če ne veš kaj se dogaja, nadrejeni pa nima konkretnega odgovora, obstaja možnost, da si na delovnem mestu odveč.

5. Uvajaš nove ljudi za delo, ki ga opravljaš ti


Po mnenju večine najbolj očiten znak, da sledi izguba službe. Najhuje kar pa je lahko, da že skoraj vsi sodelavci vedo, da ti grozi odpoved, samo ti ne, nihče pa ti noče nič povedati. 


6. Ne kličejo te več na službene sestanke


Izveš, da je bil pomemben sestanek, tebe pa niso poklicali. To se ni zgodilo prvič. Ko vprašaš, kaj se dogaja, saj bi tudi ti moral biti tam, so vsi začudeni in spet ti nihče ne poda jasnega odgovora. Morda celo slišiš, da pretiravaš in da si paranoičen.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del