Quantcast
Radio1_v_zivo


Prihaja November Gourmet Ljubljana
| 28. 10. 2019 7:00
Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici
Ključne besede:     November Gourmet Ljubljana    gastronomija    kulinarika
Kulinarični ogled Okusi Ljubljane

Pred vrati je november, najbolj gurmanski mesec v prestolnici, ko se zdaj že tradicionalno odvija festival November Gourmet Ljubljana z resnično pestrim kulinaričnim programom. V okviru festivala se bodo med 2. in 30. novembrom na različnih mestnih lokacijah zvrstili številni dogodki, degustacije in delavnice, vrhunec praznovanja ljubljanske gastronomije pa bo Finale November Gourmet v petek, 22. novembra.

V času festivala se lahko pridružite kakšni od kulinaričnih tur in se sprehodite skozi okuse mesta na kulinaričnem ogledu Okusi Ljubljane, pivovskem ali vinskem doživetju, lahko pa med prvimi doživite sprehod po tržnici z ljubljanskim zajtrkom, nov gurmanski sprehod v organizaciji Turizma Ljubljana. 

Tudi v mnogih ljubljanskih restavracijah boste v tem mesecu lahko naročili čisto pravi Ljubljanski zajtrk, v Švicariji pa se razvajali z ljubljanskimi nedeljskimi kosili. Na Borzi lokalnih živil boste spoznali okoliške pridelovalce prehranskih izdelkov, se na Mali vinski šoli z vrhunsko vinsko strokovnjakinjo Miro Šemić naučili več o degustaciji vin ter se v okviru Ljubljana Craft Beer Week spoznali z novimi trendi v svetu butičnega piva. 

V okviru November Gourmet bomo v središču Ljubljane praznovali tudi Martinovo z jesensko edicijo Ljubljanske vinske poti, se med 11. in 13. novembrom zbrali na Gostinsko-turističnem zboru v Grand Hotelu Union, 14. in 15. novembra pa se bomo srečali na 22. Slovenskem festivalu vin v Cankarjevem domu.

Poleg omenjenih dogodkov bodo v času festivala organizirane tudi nagradne igre ter natečaj Nov okus Ljubljane, v okviru katerega bomo iskali inovativen recept po navdihu našega glavnega mesta.

Vrhunec dogajanja bo November Gourmet Finale v Mestu Oblikovanja v petek, 22. novembra, ki ga bomo preživeli v družbi najboljših ljubljanskih chefov, poznavalcev s področja gastronomije in kulinaričnih navdušencev. Zaključni večer obeta obilo okusnih doživetij v sproščenem vzdušju, v njegovem okviru pa bomo tradicionalno med tremi finalisti tekmovanja izbrali tudi Nov okus Ljubljane.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del