Quantcast
Radio1_v_zivo


Na ljubljanskih Žalah ob 1. novembru
| 23. 10. 2019 10:23
Brezplačni prevozi po pokopališču in parkiranje
Ključne besede:     Žale    parkiranje    prvi november    dan spomina na mrtve
Parkirišča v območju Žal

Bliža se dan spomina na mrtve, 1. november, zato v okolici pokopališča Žale v prihodnjih dneh pričakujejo povečano število obiskovalcev. Kot vsako leto bodo tudi letos po pokopališču Žale organizirali brezplačen prevoz obiskovalcev z električnimi vozili.

V času pred dnevom spomina na mrtve, bodo na pokopališču Žale organizirali prevoz z električnimi vozili, ki so namenjeni predvsem prevozu invalidov in starejših oseb, ki težko hodijo. Električno vozilo bo od 25. 10. do 31. 10. 2019 med 9. in 17. uro, vozilo po voznem redu: s 1. postaje bo krenilo ob vsaki polni uri, z 8. postaje pa na pol ure. Vozilo bo ustavljalo na osmih postajališčih na starem in novem delu pokopališča Žale, in sicer:
1. Pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale,
2. v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča,
3. na križišču PST in glavne poti na pokopališču,
4. na PST pri fontani »Kamen življenja«,
5. na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami,
6. na križišču Poti med javorji in Poti med gabri,
7. pri vhodu na oddelek D7 in D9,
8. pri zvončku Navček.
Vsa postajališča bodo označena s tablami, poleg njih pa bodo postavljene klopi.
Od 25. 10. do vključno 3. 11. 2019 bosta med 9. in 17. uro vozili še dve dodatni električni vozili Kavalir, ki pa ne bosta vozili po voznem redu, pač pa krožili po pokopališču. Popeljali vas bosta do želenega groba (oz. kolikor blizu bo možno) in vas potem odpeljali nazaj na izhodišče (oz. kamor boste želeli). Vozili lahko ustavite kjerkoli in kadarkoli v tem času. Lahko jih pokličete tudi na telefonsko številko 031/666-332.
Vse zgoraj navedene vožnje so BREZPLAČNE.


Na plačljivih parkiriščih bo 31. oktobra do vključno 1. novembra 2019 omogočeno brezplačno parkiranje. Zapornice na parkirišča bodo spuščene, zaradi zagotavljanja reda in pretočnosti na parkiriščih in cestah.
Parkirišča v bližini pokopališča Žale:
P1 – pri cerkvi Sv. Križa
P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah
P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo
P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici
P5 – Nove Žale
P6 – ob Kranjčevi ulici
Parkirna hiša ŠRC Stožice
V času od 26. 10. do vključno 1. 11. 2019, bo parkiranje možno tudi na dveh začasnih parkiriščih, ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici (med 7 in 19. uro). Parkiranje na sami Tomačevski cesti pa ne bo možno, zaradi dvosmerne prometne ureditve.
Voznike prosijo, naj parkirajo le na za to urejenih površinah in naj upoštevajo prometno signalizacijo ter navodila redarjev.
Prometna ureditev na Tomačevski cesti tudi tokrat NE BO SPREMENJENA in bo potekala dvosmerno.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del