Quantcast
Radio1_v_zivo


Nihče na šoli ne pozna te deklice! Pojavila se je na TV in razkrila, KDO JE! Njeni sošolci ne morejo verjeti
Zanimivo | 3. 10. 2019 9:05
12-letna Marijana živi brez interneta, nima računalnika, niti telefona
Ključne besede:     Marijana    Hrvaška    telefon    internet    najstnica    deklica    revščina    šola    oddaja
To je Marijana. Nima telefona, interneta, a ji v življenju čisto nič ne manjka

''Jaz sem Marijana. Ne poznaš me, ker me ni na Instagramu, niti na Facebooku. Ne klepetam po omrežjih. Če me želiš spoznati, lahko prideš k meni na obisk. K meni domov ali na mojo šolo. Lahko mi pomahaš, ko stojim na avtobusni postaji. Z lahkoto me boš prepoznal. Jaz sem tista, ki v rokah ne drži telefona,'' so bile besede 12-letne Hrvatice v šolskem spisu, ki so njeno učiteljico tako ganile, da je deklico želela predstaviti javnosti. Obrnila se je na tv oddajo Preverjeno, da bi jo predstavila svetu in bi videli v kakšnih okoliščinah živi dekle, ki je izredno nadarjeno, pa čeprav nima telefona, niti interneta, televizije pa ne gleda.

Njeni sošolci niso vedeli v kakšnem okolju živi in kaj ji je v življenju pomembno. Mislili so, da je čudakinja, v resnici pa je le dekle, ki ne mara tehnologije in raje bere ter piše.


Marijana prosti čas posveča branju in pisanju, tehnologija je ne zanima

''Deklica je res posebna. Nikoli ni žaljiva. Nikoli ne kritizira, kako je nekdo oblečen, tako kot njene sošolke. Ne zanima jo, kje je nekdo bil, kaj je počel ali kakšno sliko je objavil. Ona nima takih vzorcev in živi lepo umirjeno življenje. Ima izreden talent za književnost in pisanje, kar ga današnja mladina nima, saj preveč časa preživi na družbenih omrežjih''.

Pred kamero je stopila tudi njena mama Valentina, ki je dejala, da živijo zelo skromno, a se počutijo prikrajšanje. Ponosna je na hčerko, ki se zelo rada uči in hodi v šolo. Uživa v športu in ni zaslepljena z lažnim življenjem, ki ga vidimo na družbenih omrežjih.

''Velikokrat sem bila tarča posmeha, ker nimam telefona, niti interneta in da živim v grdi hiši. To me je zdelo prizadelo, a vem, da ne smem poslušati nikogar in zaupati le sebi, svojim sposobnostim,'' je povedala skromna Marijana, ki bi rada dokončala fakulteto in postala učiteljica.