Quantcast
Radio1_v_zivo


Oče je službo postavljal pred družino, ko prejme klic, ob katerem je kričal kot nor: ''TO NI RES!''
Žalostno | 10. 9. 2019 9:31
Med sestankom ga je poklicala žena, da je njun sin umrl med spanjem
Ključne besede:     služba    družina    smrt    sin    kariera    oče    življenje
Prepozno se je zavedel, da je družina bolj pomembna, kot kariera

''Wiley je mrtev,'' so bile tri besede, ki so podjetnika in deloholika J.R Stormenta zadele v srce, medtem, ko se je oglasil na telefon med konferenco, v sejni sobi, polni ljudi. 

Bil je že hladen, ko ga je zjutraj našla njegova mama

Nekaj po 5. uri zjutraj je odšel na delo, ko ga je poklicala žena Jess in mu sporočila, da je sin mrtev. 8-letnega Wiley-ja je našla v njegovi postelji, bil je že čisto hladen, medtem, ko je drugi sin Oliver zraven igral igrice in mislil, da brat spi. Umrl je med spanjem, večer predtem, pa se je pritoževal, da ne more spati. Ogledniki so potrdili, da je bil deček mrtev že 8-10 ur preden ga je mama našla.

Wileyju so diagnosticirali redko benigno Rolandovo epilepsijo. Gre za blago obliko epilepsije, ki je pogosta pri fantih med 8 in 13 let. Doživel je samo en napad, več kot devet mesecev pred smrtjo.


Od rojstva dvojčkov si ni vzel več kot teden dni odmora

J.R je priznal, da je odšel na delo, brez, da bi pogledal v sobo sinov ali jih zvečer objel. Odkar sta se dečka rodila, si ni vzel dopusta in svoj čas posvečal le službi. Tudi, ko je imel prosto, je urejal službene zadeve in kariero nonstop postavljal pred svojo družino. 

Zdaj mu je žal, a je prepozno ...

''Objemajte svoje otroke in ne delajte predolgo. Ne pozabljajte na stvari, ki v življenju nekaj štejejo. Ko jih boste izgubili, bo prepozno,'' je zapisal in povedal, da ko je pritekel iz službe domov, je moral pred sinovo sobo čakati boleče tri ure, da so zdravniki opravili vse potrebno in ga je lahko še zadnjič videl.

''Legel sem zraven njega v posteljo, ga držal za roko in ponavljal: ''Kaj se je zgodilo, prijatelj? Kaj se je zgodilo?''''Če si starš in imaš možnost, da čimveč časa preživiš s svojimi otroki, potem daj! Ko se življenje konča, potem so tukaj le slike in predmeti, ki jih je ljubljena oseba zapustila za seboj. Torej ... Vzemite si dopust in pojdite na počitnice z družino. Pustite e-pošto, pustite klic na čakanju, saj lahko počaka.'' 

''Če smo se iz tega kaj naučili je to, da je življenje izredno krhko, čas, ki ga pa imamo pa kruto kratek,'' pove Jessica.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del