Quantcast
Radio1_v_zivo


V naročju držala nasmejano hčerko, ko se zgodi preobrat: ''Zakaj si ji naredila to?! Komaj 4-mesece ima!''
Viralno | 12. 7. 2019 8:33
Kdaj je sploh pravi čas za prebadanje ušes otrokom? Se sprašujejo nekateri starši
Ključne besede:     starši    otroci    ušesa    uho    uhani    nakit    prebadanje    zloraba    jok    nasmejana    deklica
Mama meni, da je otrokom najbolje zgodaj prebosti ušesa, da si ne zapomnijo bolečine

''4-mesečna Riley je dobila svoje prve uhane. Odlično je prenesla in jokala le 30 sekund. Naša družina ima običaj, da deklicam prebode ušesa ko dopolnijo 4 mesece, da se čimprej navadijo in se ne spomnijo bolečine. To je že 5 generacija, ki smo ji prebodli ušesa in veseli smo, da je tako dobro prenesla,'' pove njena mama Rebekah Musson, ki pravi, da prebadanje ušes ni nič kaj takega, kar bi otroku škodilo. Danes njena hčerka šteje 3 leta in nima nobenih težav z nošenjem uhanom.


Nekateri starši menijo, da je to mučenje otrok, spet drugi

Video se je hitro razširil po spletu in dosegel več kot 10 milijonov ogledov. Začela se je debata o tem ali je prav, da tako majhnim otrokom prebadajo ušesa ali ne. Polovica jih pravi, da s tem ni popolnoma nič narobe in druga polovica, da je to mučenje otrok. 

Večina staršev je za, da se otrokom že zgodaj prebode ušesa, saj si ne zapomnijo bolečine in hitro pozabijo. Hitreje se tudi celi in obstaja manjša možnost, da se začne gnojiti. Spet drugi pa menijo, da to otroka prestraši, ga vznemiri in mu lahko pusti posledice. Po tem, ko je na spletu prejela ogromno komentarjev, da zlorablja svojega otroka jim je odgovorila sledeče: ''Ne vem, zakaj to opisujete kot zlorabo otroka. Bolelo jo je le sekundo in to je to. Po družabnih omrežjih vsi pišete, da je to dejanje negativno in grozno, medtem, ko mi v živo niti ena oseba ni rekla, da sem naredila napako''.

O prebadanju ušes otrokom, ki imajo nekaj mesecev je bilo že veliko napisanega in večina jih pravi, da s tem ni nič narobe, ampak, ko ima otrok vsaj 2 - 3 leta. ''Težko je reči, kdaj je pravi čas za prebadanje ušes pri otrokih. Pomembno je le to, da oseba, ki to opravlja, ve kaj dela in to naredi dobro. Najbolj važno je, da se uporabljajo sterilni instrumenti in zaščitne rokavice, da ne pride do infekcij ali prenosa hepatitisa C. Potrebno je, da se mesto uboda takoj oskrbi na pravilen način, da ne pride do nepotrebnih težav,'' pove pediatrinja Alemka Jaklin kekez. 

Veliko zvezdnic zelo zgodaj prebada ušesa svojim otrokom in se s tem pohvali tudi na spletu. Najbolj pa je svoje oboževalce presenetila ameriška starleta resničnostnih šovov Coco Austin, ki je svoji hčerki že pri komaj 10-ih tednih prebodla ušesa. 

View this post on Instagram

Guess who got their ears pierced today.. Outfit @ittybittytoes

A post shared by ChanelNicole (@babychanelnicole) on

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del