Quantcast
Radio1_v_zivo


11-letnik gledal film, zaspal, nato pa TRAGEDIJA! Ko je mama vstopila v njegovo sobo, je začela kričati!
Uporabna vsebina | 5. 7. 2019 11:01
Nikoli ne polni telefona ali tablice medtem, ko spiš!
Ključne besede:     sin    mama    tablica    računalnik    spanje    polnjenje    soba    polnilec    dim    ogenj    požar
Deček zaspal, ko se je računalniška tablica ob njemu vžgala

11-letni Callum Hewkin iz Velike Britanije je imel ogromno srečo, ko se mu je med spanjem zgodilo nekaj, zaradi česar ima veliko srečo, da je sploh še živ. Računalniško tablico je priklopil na polnilec, si pred spanjem pogledal film, nato pa zaspal. Pustil jo je ležati tik ob glavi, ko se zgodi nepričakovana nesreča.


Zaspal ob tablici, čez nekaj minut pa je prišlo do požara

Tablica se je čez nekaj časa tako pregrela, da je začela goreti. Na srečo je to opazila njegova mama, ki je bila pravi čas, na pravem mestu in je šla ravno mimo sobe ter zavohala dim. Odprla je vrata in videla, da je sinova soba že popolnoma odeta v dimu. Začela je kričati in v sobo je pritekel tudi njen mož. Opazila sta, da ob sinovi glavi nekaj gori in šokirana sta bila, ko sta ugotovila, da je to tablica. 


Sinu sta tablico kupila pred 4-imi leti

Zbudila sta ga in nemudoma odnesla ven ter poklicala gasilce. Starša sta se nato spraševala, če je res možno, da se je vnela le tablica, ki je bila priklopljena na polnilec ali je bilo v ozadju še kaj drugega (beri poškodovan polnilec). Ugotovili so, da je bil polnilec popolnoma nepoškodovan in od originalnega proizvajalca.


Na srečo sta sina pravočasno rešila, drugače bi bil lahko danes že mrtev

Zakaj se baterija vname?

''Baterije se preveč segrejejo in čeprav veljajo za zelo varne, lahko elementi v njihovi notranjosti v določenih okoliščinah povzročijo iskrenje, plamene ali celo eksplozijo. To se lahko zgodi, če se dotakneta elektrodi ali pa če napravo predolgo pustimo izpostavljeno viru toplote, na primer na soncu. Elektrolit, ki že tako ni najbolj stabilna snov, praviloma je zelo hlapen, lahko ob segrevanju reagira z drugimi materiali v bateriji in tvori pline, ki ustvarjajo še več toplote.

Sproži se vse hitrejša verižna reakcija, ki se lahko konča v razpoki v ohišju baterije, saj tlak znotraj nje preveč naraste. V najslabšem primeru lahko pride tudi do eksplozije in če prosti delci zelo nestabilnega čistega litija reagirajo z vodo v zraku, do ognja''.
so posvarili gasilci.


Starša želita zdaj opozoriti vse ljudi, da naj vse aparature sklopijo čez noč, da ne pride do nesreče
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del