Quantcast
Radio1_v_zivo


Teden dni pred svojo poroko izvedela KRUTO NOVICO, a je ni razkrila svatom: ''Nisem želela, da so nesrečni''
Žalostno | 26. 3. 2019 12:58
34-letna Charlotte je izvedela, da ima raka, a ohranila pozitivno voljo in se poročila
Ključne besede:     poroka    rak    bolezen    nevesta    novica    kruto    molk    teden    svatje    skrivnost    dojke    kemoterapija
En teden pred poroko je izvedela, da ima raka, a je to svatom zamolčala

Britanka Charlotte Drake (34) je odkrila bulico v dojki, ko je ležala v postelji in si pregledovala dojke. Nato pa je sledila neprijetna novica, saj so ji le teden dni pred poroko diagnosticirali raka dojke. Odkrili so, da gre za raka agresivne vrste, ki bi jo v nekaj mesecih lahko pokopal, česar se je tudi zavedala, a ni želela, da ji to vzame voljo do tega, da se poroči.

Z zaročencem Luke-om sta se odločila, da to novico svatom raje zamolčita in jim ne razkrijeta, da je hudo bolna. Charlotte si namreč ni želela, da so svatje žalostni, se obremenjujejo z njenim zdravjem in jo pomiljujejo, saj je poroka dan, ko morajo biti vsi srečni, nasmejani in kar se da dobre volje.

''Preden sem odšla v bolnišnico po rezultate, sem se obremenjevala s tem, kakšno barvo obleke naj izberem za medene tedne. Le uro kasneje pa izvem, da imam raka. Šele takrat sem spoznala, da je barva obleke čisto brez pomena in nekaj za kar ni vredno, da se sekiram,'' je dejala in dodala: ''Od malih nog sem sanjala, da postanem nekoč žena in mama''.Mislila je, da je konec njenega življenja in je zaročencu predlagala, da odpovesta poroko. V mislih je imela le to, da mu bo uničila življenje in jo bo namesto, da jo odpelje pred oltar, moral dati ''v jamo'' oz. organizirati njen pogreb.

A Luke je ni želel poslušati in ji govoril, naj ostane optimistična. Rekel ji je, da se bosta poročila v vsakem primeru in da bo to njen najlepši dan v življenju. 

''Teden dni pred poroko se nisem imela časa obremenjevati z detajli okoli poroke, temveč sem se morala pobrigati za svoje zdravljenje in kako bo potekala operacija,'' je povedala Charlotte, ki je bila kljub bolezni izredno optimistična in je skušala ohranjati kar se da dobro voljo, da ne bi s tem obremenjevala partnerja in mu povzročala slabe volje. 
''Ko so mi prvič diagnosticirali bolezen, sem imela 30 let. V družini ni nikoli nihče imel raka, nisem kadila, le redko pa sem si privoščila kozarec vina ali piva ter bila celo življenje povsem zdrava''. 

Zdravniki so ji sporočili, da jo bodo lahko operirali tri dni po poroki, kar jo je pomirilo in ji vlilo upanje, da ozdravi. ''Na dan poroke mi je bilo zelo težko. To je bil dan, o katerem sem sanjala od malih nog, a sem imela raka. Skušala sem se zbrati in pozabiti na to, da sem bolna. To ni bil le moj dan, temveč tudi Lukov ter dan moje družine, ki mi je stala ob strani''.

Na dan poroke je bilo popolno. Nihče od svatov ni posumil, da je bolna ali da je karkoli narobe z njo. Najtežje ji je bilo le, ko so jo cel dan objemali, saj je zaradi biopsije prsi občutila močne bolečine.

Po poroki sta odpovedala medene mesece, saj je bil čas za operacijo. Čakali sta jo dve operaciji v roku enega tedna, nato pa je bila na vrsti kemoterapija. Po letu dni zdravljenja se je zbala, kako bo vse to vplivalo na to, da nekoč postane mama. Uspelo ji je zanostiti po umetni oploditvi, a so se vmes pojavile komplikacije in je morla 6 tednov odležati v bolnišnici, da bi nosečnost potekala kar se da dobro. Čez 9 mesecev je rodila zdravega dečka Henryja. 

''Ko sem ga držala v rokah in ga pogledala, sem spoznala, da je bilo vredno vse''.


Danes je Charlotte zdrava, hodi na redne preglede in opozarja ženske, da naj si redno pregledujejo dojke ter pravočasno ukrepajo, da ne bo prepozno!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del