Quantcast
Radio1_v_zivo


Denis, Miha in Anja razkrili, da razmišljajo o ODPOVEDI! Imajo kar 7 razlogov zakaj ...
Denis Avdić Show | 20. 2. 2019 8:33
Denis, Anja in Miha so prikimali skoraj vsem točkam :)
Ključne besede:     telo    utrujenost    depresija    odpoved    služba    depresija    stres    sporočilo
7 znakov, ko ti telo sporoči, da je čas za odpoved: Ekipa prikimala skoraj vsem znakom!

Zataknilo se jim je pri izgubljanju zanimanja za seks ...
PRENESI DATOTEKO
Denis Avdić Show preverili znake, če morajo dati odpoved
Ekipa Denis Avdić Showa je preverila, če je čas za razmišljanje o odpovedi, saj je zasledila članek, ki pravi, da je čas za odpoved takrat, ko ti telo sporoča teh 7 znakov. Malce v šali malce zares so prikimali skoraj vsem, razen točki o seksu, pri kateri se jim je malce zataknilo.

Pa brez skrbi, jutranjiki ne odhajajo nikamor ;)


Neprespanost

Če preveč razmišljaš o službi in zaradi tega ne moreš spati, to vodi v nespečnost, razdražljivost, depresijo in slabo voljo, kar ti škodi tudi na delovnem mestu. Nekaj neprespanih noči ne škodi, a če se to pojavlja konstantno in opažaš, da te služba spravlja v stres, te dobesedno ubija, potem je čas, da se vprašaš ali si na pravem delovnem mestu in je morda čas za premik.


Glavobol

Mišice se v telesu krčijo zato, da ga obvarujejo pred poškodbami, kar pomeni, da službo podzavestno jemlješ kot nevaren teritorij. Nenehni glavoboli, ki vodijo v migrene, napetost v vratu in ramenih ti jemljejo energijo za delo, te obremenjujejo ter ti povzročajo pomanjkanje energije.


Mišične bolečine

Če svoje službe ne maraš to tvoje telo zazna kot grožnjo in takrat poveča raven adrenalina in stresnih hormonov. Živčni sistem je neprestano na robu, neprestano nekaj pričakujemo in pripravljeni smo odreagirati v vsakem trenutku, zlasti, če gre za neprijetne sodelavce ali nadrejene.


Mentalno zdravje ti peša

Preveč stresa ne škodi le tvojemu telesu, temveč tudi tvojemu psihičnemu počutju. Če si na delovnem mestu nenehno v stresu, preveč obremenjen in imaš okoli sebe ljudi s katerimi se ne razumeš, to slabša tvoje mentalno zdravje, kar vodi v to, da ne zmoreš več opravljati dela, ki ti je naloženo.  


Pogosto si bolan

Prehlad, kašelj in boleče grlo niso nič nenavadnega v zimskem obdobju, a če se ti to in ostale bolezni pojavljajo večkrat na mesec, po več dni ter ne vidiš razloga, potem je možno, da gre za kronični stres, ki uničuje tvoj imunski sistem ter si bolj izpostavljen okužbam. 


Izgubljaš zanimanje za seks

Služba je služba, družba je pa družba. Če pa si eden izmed tistih, ki delo nosijo domov, potem ni nič čudnega, če trpi tudi zveza. Ženske, ki so na delovnem mestu bolj izpostavljene stresu izgubijo željo po spolnosti, medtem, ko se pri moških niža raven testosterona, kar vpliva tudi na potentnost. 


Neprestana utrujenost

Utrujeni smo vsi, sploh po napornem delovniku ali težjih obveznosti, ki smo jih imeli čez dan, a ravno zato si privoščimo počitek ali sprostitev, da si povrnemo energijo. Kaj pa, če tudi to ne pomaga in si utrujen tudi, ko nič ne delaš in si dovolj spal? Potem gre lahko za kronično izčrpanost ali izgorelost.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del