Radio1_v_zivo


Šolar na smuči
| 23. 1. 2019 13:09
Več kot 700 učencev ta teden brezplačno smuča na Rogli
Ključne besede:     Učenci    Rogla    smučanje    učitelji    Šolar na smuči
 rogla
Približno 700 učencev iz vse Slovenije do petka brezplačno smuča na Rogli.

Približno 700 učencev iz sedemnajstih osnovnih šol iz vse Slovenije do petka v okviru akcije Šolar na smuči brezplačno smuča tudi na Rogli.  Osnovni namen projekta Šolar na smuči je  popularizirati zimske športe pri otrocih. Tako bodo ta teden več kot 2300 osnovnošolcem po vsej Sloveniji zagotovili brezplačni dan na enem izmed štirih večjih smučišč v Sloveniji.

 

Med njimi je tudi Rogla, kjer ta teden smučajo otroci iz Zreč, Slovenskih Konjic, Vitanja, Radeč, Celja, Šentjurja, Dramelj, Blance, Lesičnega, Šmartnega, Trbovelj, Mirne, Črnomlja in Ljubljane.

 

Hkrati z brezplačno smučarsko vozovnico so mladim smučarjem na voljo tudi učitelji smučanja iz smučarske šole Alpska šola, ki bodo s posebnim programom učenja smučanja začetnikom olajšali prvi stik z alpskim smučanjem.

 

Častni pokrovitelj akcije Šolar na smuči - letošnja je že peta zapored - je predsednik Borut Pahor, njen ambasador pa nekdanji slovenski smučar Jure Košir. V sam projekt je kot partner vključena tudi slovenska policija, ki skrbi za varno pot do izbranih smučišč in tudi na smučiščih samih.