Quantcast
Radio1_v_zivo


Otroci iz sirotnišnice pisali Božičku in s svojimi pismi ganili ... Žalostno, a resnično
Žalostno | 25. 12. 2018 9:47
''Dragi, Božiček! Želim si, da bi našel ...''
Ključne besede:     pismo    božiček    sirota    otroci    iskreno    ganljivo    sirotnišnica    želje
Otroci so pisali božičku in s pismi pokazali, kaj je tisto, kar resnično šteje

Ruska sirotnišnica je objavila pisma otrok, ki so pisali Božičku in s svojimi željami ganili. To so otroci, ki nimajo staršev in resnično hrepenijo po toplini ter družini. Spoznal boš, da se ljubezen ne šteje v darilih, ampak v tem, da si za praznike obkrožen s svojimi najdražjimi. Kljub temu da nekateri otroci v Božička ne verjamejo več, si na ta čas upajo sanjati in želeti, da bi obstajal. Tako svoje skrite želje izrazijo na list papirja in upajo, da se uresničijo, čeprav v večini to ni mogoče.


Dragi Božiček! Želim si, da bi našel mamico.

Bogdan, 8 let


Dragi Božiček! Prosim te, prinesi mi očka in mamico, pa tudi sestrico. Obljubim, da bom priden.

Stanislav, 7 let


Dragi Božiček! Rada te imam in se te nič ne bojim. Pripravila sem ti piškote. Rada bi, da mi prineseš odejico, s katero me je vsak večer pokrila mama. Na njej so narisani zajčki.

Klara, 8 letDragi Božiček! Pravijo, da ne obstajaš, ampak jaz jim ne verjamem. Vem, da si nekje, ampak imaš toliko dela z otroki, da jaz ne pridem na vrsto. Mami mi je vedno govorila, da me ponoči obiščeš in posuješ s čarobnim prahom, ki mi prinaša srečo, da nisem lačen in imam streho nad glavo. Letos pa bi te prosil, da posuješ s prahom tudi mojega prijatelja, ki je zelo bolan. 

Leon, 10 let


Dragi Božiček! Hvala, ker boš prišel. Ne rabim nič, le tvoj objem in uspavanko, da ne bom več sanjala o grdih pošastih.

Yulia, 8 let


Dragi Božiček! Letos nisem bila pridna, saj večkrat nisem mogla zaspati in sem jokala. Otroci so se jezili name. Upam, da boš prišel in mi prinesel mamico. Imela je bele lase in modro obleko, pa dišala je po piškotih.

Zina, 7 let
Dragi Božiček! Upam, da mi letos najdeš družino, ki me bo imela rada in bo hotela z mano preživeti božič. Če pa ne, pa bom počakal do drugega leta. Čakal te bom na oknu v sobi.


Nikolai, 9 let


Dragi Božiček! Za mojo prijateljico tukaj v sirotišnici prinesi punčko, meni pa tisto veliko čokolado, da jo bova potem pojedli skupaj. Veseli bova, če nama najdeš isto mamico in očka in bova lahko potem sestrici.

Tanya, 8 let


Dragi Božiček! Mi lahko prineseš očka in mamico? Ne rabiš ju dajati v paket, ker se morda bojita teme ali pa ne bosta mogla dihati. Lahko jih samo prineseš in ko se bom zjutraj zbudil bosta pri meni.

Abram, 8 let


Dragi Božiček! Pogrešam svojo babico. Vsako jutro mi je skuhala vroč kakav in pripravila košček potice. Vedno mi je rekla, da če si nekaj močno želiš se uresniči. Želim si samo še enkrat objeti babico in z njo poklepetati. Hvala!

Anastasia, 9 let


Dragi Božiček! Rada bi te enkrat videla in ti povedala, da te imam rada. Do neba in nazaj! Potem bi te rada prosila, da paziš na mojo mamico in očka in jima daš moj naslov, da me najdeta. Pošiljam ti lupčke.

Stasya, 7 letDragi Božiček! Rada bi mamico, očka, babico, dedka, sestrico, bratca in kužata, pa želvico. Da bomo lahko skupaj krasili smrečico in bili skupaj. Bom pridna in ne bom več nagajala in vse bom pojedla za kosilo. Bom, res bom!

Viktoriya, 7 let


Dragi Božiček! Vem, da sta moja starša v nebesih in čuvata name. Moja edina želja je, da nikoli ne pozabita name, kajti tudi jaz ne bom na niju. Želim si le, da bi me lahko tvoje sani odpeljale tako visoko, da bi ju še zadnjič objel.

Alex, 9 let
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del