Quantcast
Radio1_v_zivo


Priznanje Velenju
| 9. 10. 2018 13:03
Velenju priznanje za 2. mesto v kategoriji večjih mest
Ključne besede:     Velenje    Moja dežela - lepa in gostoljubna    priznanje    mesto
 priznanje
Velenje vsako leto na tekmovanju Moja dežela - lepa in gostoljubna prejme najvišja priznanja v kategoriji večjih mest.

V Portorožu so včeraj na zaključni prireditvi projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018 podelili priznanja najboljšim. Za najlepše večje mesto so  razglasili Celje, na drugo mesto se je uvrstilo Velenje, med manjšimi mesti pa so zmagale Slovenske Konjice.

 

 

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna že vrsto let organizira Turistična zveza Slovenije. V tekmovanju se vsako leto pomerijo številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V vsaki kategoriji so trije nominiranci, na zaključni prireditvi pa razglasijo najboljše. Ocenjevalna komisija je Velenje opisala kot eno najlepših slovenskih mest, zgrajeno takoj po vojni. Mesto zaznamujejo grad, rudnik in novejša zgodovina. Kot prednosti so izpostavili, da je Velenje izredno lepo, čisto in urejeno mesto, bogato s parkovnimi ureditvami in spomeniki, sončno mesto, ustvarili so moderno kopališko plažo, imajo dobro organiziran javni prevoz in kolesa (brezplačno), nad mestom dominirata grad in smučarska skakalnica, kamp je urejen in obiskan, mesto pa ima tudi pestro gostinsko ponudbo. Posebej so izpostavili veliko kulturnih in športnih dogodkov v svetovnem merilu.

 


Tudi sicer je Velenje na tekmovanju Moja dežela - lepa in gostoljubna vsako leto prejelo najvišja priznanja v kategoriji večjih mest. Leta 2009 je Velenje osvojilo prvo mesto, leta 2010 prav tako prvo mesto, leta 2011 drugo mesto, leta 2012 tretje mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2013 drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2014 prav tako drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2015 prvo mesto, leta 2017 pa 3. mesto med večjimi mesti.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del