Quantcast
Radio1_v_zivo


V soboto se predstavlja Velenje
| 14. 9. 2018 9:36
Sodelovalo bo 60 športnih in kulturnih društev ter izobraževalnih ustanov
Ključne besede:     Tek očkov    Velenje    šport    Jelena Rozga
 Tek očkov
S Tekom očkov želijo v Velenju spodbujati aktivno preživljanje prostega časa očetov z otroki.

Mestna občina Velenje bo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje v soboto od 9. do 12. ure na Titovem trgu organizirala prireditev Velenje se predstavi, ki jo tradicionalno pripravljajo ob občinskem prazniku. Sodelovanje je potrdilo kar 60 športnih in kulturnih društev ter izobraževalnih ustanov.


V okviru sobotne prireditve Velenje se predstavi bodo obiskovalcem Titovega trga omogočili posebno doživetje. Številna športna društva bodo predstavljala svoje raznolike dejavnosti. Zainteresirani se bodo lahko med drugim preizkusili v streljanju na gol, zabijanju košev, hoji po elastiki, varni vožnji… Pridobili bodo lahko tudi informacije o delovanju kulturnih društev ter možnostih izobraževanja, najmlajšim pa bodo na voljo ustvarjalne delavnice.Z glasbenimi nastopi se bodo predstavili učenci Osnovne šole Antona Aškerca, Podružnične osnovne šole Vinska Gora, harmonikarji in pevci Kulturno umetniškega društva Lipa Konovo ter Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.
Ob 11. uri bo zbrane nagovoril velenjski župan Bojan Kontič, ki bo komandirju Policijske postaje Velenje Boštjanu Debelaku predal defibrilator, ki bo nameščen v intervencijskem vozilu Policijske postaje Velenje. Na prireditvi bodo sodelovali tudi prvi posredovalci, ki bodo mimoidočim prikazali pravilen način uporabe defibrilatorja.Nato se bo ob 11.30 uri začel Tek očkov. Prijave za Tek očkov bodo zbirali od 9. ure do 11.25 ure pri stojnici v bližini Galerije Velenje. S tekom želijo spodbujati aktivno preživljanje časa očetov z otroki in poudariti pozitivne vidike očetovstva za otroke in starše. Tekaška proga bo kratka, potekala bo okoli zelenice, na kateri stoji Titov spomenik. Proga bo primerna tudi za tek z otroškimi vozički, nahrbtniki ali s »kengurujčki«.Sobotni dan na Titovem trgu bodo zaključili s koncertom Jelene Rozga, ki se bo začel ob 19. uri.