Quantcast
Radio1_v_zivo


Europark praznuje 18 let
| 23. 8. 2018 15:06
Praznovanje še vse do konca tedna
Ključne besede:     Europark    praznovanje
 V Europarku neprestano sledijo evropskim in svetovnim modnim ter drugim trendom.
V Europarku neprestano sledijo evropskim in svetovnim modnim ter drugim trendom.

Pred 18. leti je svoja vrata odprlo danes največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije Europark Maribor. Razlog za veselo praznovanje polnoletnosti so tudi odlični poslovni rezultati.

Simona Mandl, center managerka Europarka, ki v rokah drži vajeti poslovanja nakupovalnega središča in skrbi za njegov strateški razvoj, je  predstavila odlične poslovne rezultate preteklega leta: »V lanskem letu je promet našega nakupovalnega središča zrasel za dobrih 7 %. Obenem smo se približali 7,5 milijona obiskov.« Pri tem je navedla, da so odlični rezultati »odraz dobro začrtanih razvojnih strategij, ki jim sledimo in s katerimi dvigujemo raven nakupovalne izkušnje.« Poslovne strategije, v katere verjamejo tudi zaposleni, ki so po besedah center managerke prav tako v veliki meri zaslužni za izvrstne rezultate poslovanja, temeljijo na zasledovanju potreb obiskovalcev, nenehnih izboljšavah ponudbe in vlaganju v napredek. »Obiskovalci si dobro nakupovalno izkušnjo, ki je posledica številnih bolj ali manj vidnih izboljšav, zelo zapomnijo,« zaradi česar se po mnenju Simone Mandl radi vračajo.

V Europarku neprestano sledijo evropskim in svetovnim modnim ter drugim trendom, ponudbo redno dopolnjujejo z novimi znamkami ter obstoječe osvežujejo z najnovejšimi koncepti. Tako so letos že pozdravili odprtje treh novih prodajaln. Svoja vrata so odprli Optika Morela, svetovna znana prodajalna nakita Pandora ter prodajalna Žito. V ponudbo so dodali novo prodajno mesto s fotografskimi storitvami InŠtant, pričakujemo pa lahko še nove blagovne znamke, kot so Guess, Calvin Klein in Tommy Hilfiger. Obenem nenehno skrbijo za prenovo obstoječih prodajaln in lokalov. Trenutno je v nakupovalnem središču kar 120 skrbno izbranih prodajaln in lokalov, ki ponujajo bogat nabor domačih in svetovnih blagovnih znamk.

V Europarku veliko vlagajo v tehnične izboljšave. V zadnjem času so v ospredju predvsem naložbe za povečanje energetske učinkovitosti. Kot je razložila center managerka, bodo predvidoma do konca leta celotno stavbo prenovili z LED-osvetlitvijo ter še naprej vlagali v energetsko čim bolj učinkovito obnovo naprav in sistemov, ki so potrebni za nemoteno delovanje nakupovalnega središča. Poleg navedenega jih v prihodnjih mesecih čaka sanacija območja vhoda s Titovega mostu ter asfaltne površine v kletni etaži. Družbeno odgovorno pa ne ravnajo le na področju okolja, ampak tudi na področju podpore delovanju lokalnih organizacij in posameznikov. »Letos smo na Europarkovem kolesarskem maratonu že desetič vsa zbrana sredstva od prijavnin kolesarjev podarili v humanitarne namene, in sicer tokrat društvu UP-ornik. Prav tako redno podpiramo športne, kulturne in izobraževalne dogodke v lokalnem okolju,« je še dodala Simona Mandl.

Dobre poslovne rezultate so že proslavili preteklo soboto. Po besedah Petre Romih, vodje marketinga v Europarku, so bili obiskovalci nad izborom nastopajočih in dogajanjem navdušeni, kar je le potrdilo, da so na pravi poti. Veliki koncert pa je bil šele začetek rojstnodnevnega praznovanja. Pestro dogajanje bo namreč ponovno ta konec tedna. »Ta petek ob 18. uri bodo najmlajše na osrednjem prireditvenem prostoru v Europarku zabavali trije veliki čarodeji, v soboto ob 11. uri pa nas bodo v Europarku pričakali Poskočni muzikanti. Obiskovalci se boste lahko posladkali tudi s torto velikanko, ki seveda ne sme manjkati ob tej pomembni prelomnici. Seveda ne gre niti brez rojstnodnevnih popustov. Večina prodajaln bo svoje izdelke znižala za rojstnodnevnih 18 %,« je povedala vodja marketinga.

Številne atraktivne dogodke, ki bodo še popestrili nakupovalno izkušnjo v njihovem nakupovalnem središču, lahko po besedah Petre Romih pričakujemo tudi v nadaljevanju leta. »V septembru sledijo Lego festival, na katerem boste videli številne mojstrovine iz večnih Lego kock, že tradicionalna jesenska modna revija in Evropska noč raziskovalcev. Nadaljevali bomo z martinovanjem, nagradno igro »Koncert Jana Plestenjaka pri vas doma«, manjkale ne bodo niti predstave v sklopu že tradicionalnega gledališča Veverice Mice. Prav tako pestro bo praznično decembrsko dogajanje.«

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del