Radio1_v_zivo


Zdravniki opravili carski rez in ugotovili, da v trebuhu NI OTROKA! Dve minuti kasneje se zgodi nepričakovano!
OMG/WTF | 20. 8. 2018 13:01
Trenutek, ko so vsi v operacijski sobi obnemeli
Ključne besede:     otrok    dojenček    carski rez    rojstvo    šok    zdravniki    naravno    jok    trebuh
Zdravniki kar dve minuti niso vedeli, kje je otrok!

Amber Hughes iz angleškega mesta Leicester je morala roditi 2 meseca pred predvidenim rokom in na dan poroda, v porodni sobi doživela šok. Zdravniki so opravili carski rez in zgroženi ugotovili, da v njenem trebuhu ni otroka. 

''Bilo je grozno! Čakala sem, da mi otroka podajo v naročje, a ga niso našli. Vse, kar sem videla so bili panični obrazi zdravnikov''. Se spominja grozljivega dogodka komaj 21-letna mamica. ''Ni mogel kar izginiti, če pa sem ga nosila pod srcem!'' 

Amber je voda odtekla v 7-mesecu nosečnosti, zato so jo odpeljali v bolnišnico. Zdravniki so jo opozorili, da bo morala roditi predčasno in ne bo šlo drugače kot s carskim rezom, čeprav je bila mnenja, da bi lahko rodila po naravni poti, a zdravniki niso hoteli tvegati. Naredili so rez in presenečeni ugotovili, da otroka ni v trebuhu. To je bil trenutek, ko so vsi v operacijski sobi obnemeli.


Mali Olly je na svet privekal po naravni poti, a ga niso opazili, saj kar 2 minuti ni zajokal

Kar dve minuti so zdravniki opazovali trebuh, nato pa želeli nosečnico premakniti iz porodne mize na drugo posteljo, ko so kar naenkrat zaslišali otroški jok. Bil je novorojenček Olly, ki je nemočen in čisto droben ležal na rjuhah med materinimi nogami. Na svet je prišel po naravni poti, čeprav tega niso pričakovali in so od samega začetka menili, da to ne bo mogoče. Dojenček Olly je bil pravo presenečenje, tako za zdravnike, kot za mater in njenega partnerja, ki je bil ves čas poroda zraven. 

Amber je še dodala, da je razočarana, ker s strani zdravniškega osebja ni prejela nikakršnega opravičila in je niso poslušali, da bi lahko rodila naravno, poleg tega pa kar 2 minuti niso vedeli, kje je otrok.


Na trebuhu ji bo ostala velik zareza, čeprav ni bila potrebna

''To sta bili najdaljši dve minuti mojega življenja, ko smo končno zaslišali jok mojega sina, ki je ležal med mojimi nogami, pa sploh nismo vedeli. Čeprav mi je na trebuhu ostala grda zareza in ne bom nikoli pozabila, da so zdravniki izgubili mojega otroka, sem vseeno srečna, da je z njim vse v redu!''Komaj 21-letna Amber in njen 25-letni partner Daniel sta danes starša štirim zdravim otrokom in pravita, da ne bosta nikoli pozabila, kako se je zapletlo pri rojstvu četrtega otroka ter kako so ga polomili zdravniki. Kljub temu pa pravita, da se je na srečo vse končalo dobro in je z malim Ollyjem vse v najlepšem redu.