Quantcast
Radio1_v_zivo


V počitniškem varstvu je letos več otrok
| 10. 8. 2018 11:14
Za otroke vsak dan pripravijo številne aktivnosti
Ključne besede:     Gregor Globočnik    Mestna občina Celje    varstvo    I. osnovna šola Celje
otroci
Za otroke v počitniškem varstvu vsak dan pripravijo zanimive aktivnosti.

Gregor Globočnik, Mestna občina Celje
PRENESI DATOTEKO
Otrokom v varstvu ni dolgčas.

Mestna občina Celje zadnja štiri leta skupaj s I. osnovno šolo Celje organizira poletno počitniško varstvo, ki se ga udeleži približno 200 otrok na leto. Šoloobvezni otroci v programih poletnega počitniškega varstva spoznavajo nove prostočasne, športne, kulturne in druge vsebine ter se ob obisku različnih destinacij družijo s sovrstniki. Varstvo, ki poteka od 26. junija do konca avgusta od 6. do 16.30 ure, na dan  obišče v povprečju 50 otrok. V varstvo so večinoma vključeni učenci 1. triade, nekaj pa je tudi četrto- in petošolcev.
Poleg otrok, ki obiskujejo šole MO Celje, prihajajo v varstvo tudi otroci iz bližnjih in tudi bolj oddaljenih občin. Raznolik in zanimiv program počitniškega varstva oblikujejo pedagoški vodje v sodelovanju z zunanjimi izvajalci. Vsakodnevni program aktivnosti pa pripravijo izvajalci, ki na I. OŠ opravljajo javna dela pomoči pri izvajanju programov za mlade. Vsak teden izberejo določeno temo, kateri prilagodijo aktivnosti na likovnem, literarnem, glasbenem, športnem in drugih področjih.Otroci vsako sredo obiščejo tudi okoliško hribovje, letos so tako bili na Šmohorju, Bukovici, Mrzlici in na Rogli. Julija so obiskali tudi Ptuj, avgusta pa se na enodnevni izlet odpravljajo v Logarsko dolino. Nekatere dejavnosti se odvijajo tudi na lokacijah izven šole. Otroci se zelo radi udeležijo delavnic na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti, obiščejo veslaški center na Špici, plesno šolo Flamenco, judo klub Ivo Reya in druge lokacije.
Lansko leto je varstvo obiskovalo 199 otrok, letos do prvega tedna avgusta pa 192 otrok. Ker je varstvo organizirano do konca avgusta, prijave še sprejemajo. Čeprav del subvencionira celjska občina, morajo starši, katerih otroci obiskujejo celjske osnovne šole, vseeno doplačati 9 evrov za dan varstva, tisti starši, katerih otroci pa se ne šolajo v Celju, pa 12 evrov na dan. Za otroke v varstvu skrbi 6 zaposlenih.