Quantcast
Radio1_v_zivo


Pivo in cvetje v Laškem
| 12. 7. 2018 10:49
V Laškem se začenja 54. festival Pivo in cvetje
Ključne besede:     Pivo in cvetje    Laško    koncerti    pivo    cvetje
 Pivo in cvetje
Potem ko so lani prvič za vstop na festival uvedli vstopnino, bodo letos vsi dogodki in koncerti brezplačni.

V Laškem bo od danes do nedelje potekal 54. festival Pivo in cvetje. Odprli ga bodo na odru Jubilejnik, kjer bodo nastopili Prifarski muzikanti z Andražem Hribarjem in Anjo Bukovec, zapel bo tudi Slavko Ivančič. Na odru Zlatorog, ki je namenjen ljubiteljem rocka, pa bodo nocoj nastopili Jackson, Dobermann/ITA, Šank Rock, potekalo pa bo tudi snemanje TV spota Željka Joksimovića, Halida Bešlića in Nena Belana. Oder Malt za ljubitelje elektronske plesne glasbe bodo obvladovali didžeji: Alen Herič, Dean Deen, Tim Urbanya, Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale, Dennis N-bakhaa, Ticko, Adoo in Tomy DeClerque.


V Laškem bo nocoj potekala tudi prireditev Kaj v mestu se godi? Vrnili se bodo namreč v 20. in 30. leta prejšnjega stoletja in prikazali utrip mladega mesta Laško, kako so živeli, delali, ustvarjali, se zabavali takratni meščani. Možno bo spoznati tudi 49. par, ki se bo v soboto poročil po starih šegah.Razstava cvetja je letos postavljena v parku pred tamkajšnjim kulturnim centrom, razgibal jo bo vodomet. Za otroke in njihove spremljevalce vseh generacij bo še posebej zanimiva Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja.


Vrhunec Piva in cvetja bo v soboto, ki jo bo poleg vodne simfonije na Savinji zaznamovala še Ohcet po stari šegi. Letos so namreč poroko para po starih običajih iz nedelje prestavili na soboto zvečer.  Ob 22. uri pa se bo na Savinji začela vodna simfonija s posebnimi ognjenimi elementi. Organizatorji festivala Pivo in cvetje tudi letos pričakujejo več 10.000 obiskovalcev, ki bodo v povprečju popili po dva pollitrska vrčka piva. Ta bo stal dva evra.  V Laško bodo vse dni festivala vozili posebni vlaki. Ob Savinji pa so za obiskovalce uredili tudi prostor za kampiranje.Vstop na vse festivalske dogodke in koncerte je letos brezplačen.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del